Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ Danışmanlığındaki TÜBİTAK TEYDEB 1501 Projesi Ticarileşme Yolunda Hızla İlerliyor!

Eryiğit Endüstriyel Mak. Ve Tıbbi Cih. İml. A.Ş. firmasının yürütücü olduğu ve Üniversitemiz araştırmacılarından Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ'ün danışmanlığını yürüttüğü TÜBİTAK TEYDEB 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Çağrısına sunulan "Sentetik Biyoloji Yöntemleri Kullanılarak Enzim Sentezi Geliştirilmesi" projesi kapsamında üretilmesi planlanan TaqDNA Polimeraz üretimi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş ve ticarileşme aşamasına geçilmiştir.

Üniversite sanayi iş birliğine sunduğunu katkılardan ötürü akademisyenimizi ve firmayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

30 Kasım 2023