KTÜ TTM'ye Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı Kapsamında Proje Desteği

Üniversitemiz Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) tarafından hazırlanan ve KTÜ'nün yürütücü olarak yer aldığı; uluslararası fon destekli Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programına (Interreg NEXT Black Sea Basin Programme) sunulan T3N-BSB - Transnational Technology Transfer Network for  Black Sea Basin başlıklı proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştır.

KTÜ-TTM tarafından sunulan, toplamda 498.120,00 Euro (KTÜ Bütçesi 168.000,00 Euro) bütçesiyle 18 ay sürecek projede bulunan diğer kurumlar ise Bulgaristan’dan Bulgarian Association for Transfer of Technology and Innovation, Yunanistan’dan Centre for Research and Technology Hellas ve Romanya’dan Dunarea de Jos University of Galati olmuştur. T3N-BSB Projesi kapsamında; özellikle mavi ekonomi, düşük karbon ekonomisi ile iklim değişikliğine dayanıklılık ve uyum gibi alanlarda bilgi, deneyim ve iyi uygulamaların paylaşılacağı havza bazlı bir teknoloji transfer ağı geliştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Üniversitemizi temsilen Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Sedanur KALYONCU’nun yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projede KTÜ TTM uzman personelleri araştırmacı olarak yer alacaktır.

Projesi desteklenen akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje Ekibi:

Prof. Dr. Oktay YILDIZ - Araştırmacı (KTÜ)
Öğr. Gör. Emrah AYVAZ - Araştırmacı (KTÜ)
Öğr. Gör. İslam YILDIZ - Araştırmacı (KTÜ)
Öğr. Gör. Gözde SAĞLAM - Araştırmacı (KTÜ)
Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ - Araştırmacı (KTÜ)
Öğr. Gör. Hülya SABIR - Araştırmacı (KTÜ)
Öğr. Gör. Kerim SÖNMEZ - Araştırmacı (KTÜ)
Proje Uzmanı M. Serhat ÜNVER – Araştırmacı (KTÜ)
Proje Uzmanı Eren YILMAZ - Araştırmacı (KTÜ)
Proje Uzmanı Güler Tuğba GÜLTEKİN - Araştırmacı (KTÜ)
Proje Uzmanı Dilek İSKENDER BALABAN - Araştırmacı (KTÜ)