HAKKIMIZDA
YAYINLAR
KTÜ TTM Vezir Ağaç Firmasına Teknik Ziyaret Gerçekleştirdi!
KTÜ TTM desteği ile Ar-Ge Merkezi unvanı almaya hak kazanan Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt San. A. Ş. firmasına yerinde ikinci ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette Ar-Ge Merkezi yürütme süreci ile ilgili olarak merkeze ait performans endeksi modeli ve yıllık faaliyet raporlamaları kapsamında firma yöneticilerine ve Ar-Ge ekibine, Ar-Ge merkezi süreçlerini başarılı bir şekilde nasıl yönetebilecekleri konusunda önemli bilgilerin sunulduğu bir eğitim düzenlenmiştir. Ardından firma Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik merkez kapsamında yapılabilecek projeler hakkında detaylı bir toplantı gerçekleştirilerek planlamalar yapıldı.
Ziyarete KTÜ TTM’yi temsilen Üniversite Sanayi İş Birliği Modül Koordinatörü Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ, Proje Uzmanı Dilek İskender BALABAN, Proje Uzmanı Yalçın AYKUT ve Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi Ve Lisanslama Hizmetleri Modül Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim SÖNMEZ katılım sağladı.
Firmaya danışman olarak eşleştirdiğimiz KTÜ Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Ayfer Dönmez ÇAVDAR, ziyarete katılım sağlayarak firma yetkililerine kendi uzmanlık alanında detaylı bilgiler sunmuştur.
Ayrıca Vezir Ağaç firması ile gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Ayfer Dönmez ÇAVDAR’ın yürütücülüğünü yaptığı TEYDEB-1505 projesi kapsamında proje ekibinde araştırmacı olarak yer alan Kimya Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Sedat KELEŞ ve Arsin MYO Malzeme Ve Malzeme İşletim Teknolojisi Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Sevda Boran TORUN’un da katılımı ile firmaya teknik ziyaret gerçekleştirilmiştir.
01 Kasım 2023
TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü
04 Temmuz 2025
''2025 TTO Çalıştayı''na KTÜ TTM adına Öğr. Gör. İslam YILDIZ ve Öğr. Gör. Gözde SAĞLAM temsilci olarak katıldı.
04 Temmuz 2025
''Karadeniz Havzası için Ulusötesi Teknoloji Transfer Ağı (T3N-BSB)'' Projesi
03 Temmuz 2025
TÜBİTAK 2542-Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (ANAS) ile İkili İş Birliği Programı
02 Temmuz 2025
Öğrencilerimiz aldıkları desteklerle projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik edilmekte ve araştırma ekosistemine dahil olmaktadırlar.
01 Temmuz 2025
COST Aksiyonuna Atanan Araştırmacılarımıza Tebrik
01 Temmuz 2025
5 girişimcimiz destek almaya hak kazanmıştır.
30 Haziran 2025
Akademik bilgi ve deneyimlerin paylaşımına katkı sunan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz!
30 Haziran 2025
Eğimli İkincil Jetlere Sahip Çoklu Çarpan Hava Jeti Üreten Aktif Soğutucu
30 Haziran 2025
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
27 Haziran 2025