haberler

KTÜ TTM Tarafından Ufuk Avrupa Programı ve Uluslararası Konsorsiyumlara Dahil Olma Araçları Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği'nin en büyük araştırma ve yenilik programı olan Ufuk Avrupa Programı’nda Üniversitemizin ve araştırmacılarımızın daha etkin şekilde yer almasını desteklemek amacıyla Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ’un açılışını yaptığı etkinlikte Merkezimiz Müdür Vekili Öğr. Gör. Emrah AYVAZ konuşmacı olarak yer aldı.

Ufuk Avrupa Programı hakkında genel bilgilendirmenin yanı sıra diğer tüm uluslararası fonlardan daha etkin faydalanabilmek için ve dahil olunabilecek konsorsiyumlar, networkler, ortak arama platformları vb. hakkında bilgilendirme gerçekleştirilmiştir. Ardından araştırmacılarımızın bilgi edinmek istedikleri konular hakkında soruların cevaplandırılmasıyla etkinlik sonlandırılmıştır.

Sizler de çalışma alanlarınız ile ilgili açılacak çağrıları, bu çağrılardan beklenen çıktı ve etkilerin neler olduğunu inceleyerek proje fikri geliştirebilir, yurt içi ve yurt dışındaki mevcut bağlantılarınızı kullanarak ya da proje pazarlarında yeni araştırmacılar ile görüşerek oluşacak olan proje konsorsiyumlarına dahil olabilirsiniz.

Ufuk Avrupa Programı'nın 2023-2024 yılı için hazırlanan çalışma programının proje çağrılarına ilişkin bilgilerine aşağıda verilen tematik alanlardaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca sunumlarda bahsedilen TÜBİTAK Ağlara Üyelik Desteği kapsamında; Türkiye’de faaliyet gösteren kuruluşların bilim ve teknoloji alanında Avrupa çapındaki etkin olan ağ yapılarına üye olabilmeleri ve üyeliklerini sürdürebilmeleri için TÜBİTAK tarafından destek sağlanmaktadır. Sizler de oluşturacağınız araştırma ekipleri ile ilgili programdan destek alabilirsiniz.

  • Ağlara Üyelik Desteği’ne konu olan ağların yer aldığı listeye ulaşmak için tıklayınız.

Not: Bilgilendirme etkinliğinde yapılan sunumlar etkinliğe katılım sağlayan araştırmacıların mail adreslerine ulaştırılacaktır.

Ufuk Avrupa Programı ve uluslararası proje konsorsiyumlarına dahil olma sürecinde KTÜ TTM uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz;

E-posta adresi: ktutto@ktu.edu.tr

Dahili No: 2629


26 Aralık 2023