HAKKIMIZDA
YAYINLAR
KTÜ TTM 2021 Yılı Dış Paydaş ve İç Paydaş Toplantıları Yapıldı!
KTÜ Ar-Ge'den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ’ un açılış konuşması ve KTÜ TTM Müdürü Prof. Dr. Oktay YILDIZ’ın sunumlarıyla 28.12.2021 tarihinde, ISO 9001:2015 kalite belgesi uyarınca iç paydaş ve dış paydaş toplantıları gerçekleştirildi.
Yapılan toplantılara KTÜ TTM dış paydaşlarından Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Trabzon Teknokent, KOSGEB Trabzon Müdürlüğü, MÜSİAD Trabzon Şubesi, Trabzon Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Arsin OSB, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Trabzon Ticaret Borsası, Avrasya Üniversitesi, Günebakış Gazetesi, Ordu Üniversitesi ve Tonya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü temsilcileri katılım gösterdi. Düzenlenen iç paydaş toplantısına ise üniversitemizin uygulama ve araştırma merkezlerinin yanı sıra Dekanlıklar ve BAP, Döner Sermaye, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Yapı İşleri ve Teknoloji Daire Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığı, Kariyer Merkezi, Dış İlişkiler Ofisi gibi rektörlüğe bağlı diğer birimlerin yönetici ve temsilcileri katılım gösterdi.
Toplantılarda öncelikle merkezimizin 2021 yıllık faaliyetleri hakkında paydaşlara bilgi verilmiş olup, ilerleyen dönemde KTÜ TTM süreçlerinin geliştirilmesi, bölge kalkınmasının paydaş işbirlikleriyle planlanması hususlarında görüş ve önerilerin görüşülmesi ile sonlandırılmıştır.
29 Aralık 2021
Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Patent Araştırma Yetkinliklerinin Arttırılması Eğitimi
14 Temmuz 2025
TÜBİTAK-COST 2515 Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı
11 Temmuz 2025
''2025 TTO Çalıştayı''na KTÜ TTM adına Öğr. Gör. İslam YILDIZ ve Öğr. Gör. Gözde SAĞLAM temsilci olarak katıldı.
04 Temmuz 2025
Haziran Bülteni
04 Temmuz 2025
TÜBİTAK 2542-Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (ANAS) ile İkili İş Birliği Programı
02 Temmuz 2025
Öğrencilerimiz aldıkları desteklerle projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik edilmekte ve araştırma ekosistemine dahil olmaktadırlar.
01 Temmuz 2025