haberler

Karadeniz'in Ar-Ge Gücüne Merkezimizden Yeni Bir Katkı!

Ülkemizde cevherden katot bakır üretiminin yapıldığı tek tesis olan Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından ETİ Bakır A.Ş., Merkezimiz iş birliğiyle T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi tescili almaya hak kazandı.

Merkezimiz koordinasyonunda, yaklaşık bir yıl süren aktif iş birliği sürecinde; firmanın Ar-Ge ihtiyaçlarının üniversitenin bilgi birikimi ve akademik altyapısıyla bütünleştirilerek bilimsel açıdan daha ileri bir seviyeye taşınmasına yönelik planlamalar gerçekleştirilmiş ve Ar-Ge Merkezi başvuru süreci bütüncül bir yaklaşımla yönetilmiştir. Sürecin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte ETİ Bakır A.Ş., Ar-Ge kapasitesini Ar-Ge Merkezi tesciliyle birlikte kurumsal bir yapıya kavuşturdu.

Merkezimiz, bölgede sürdürülebilir teknoloji üretimini, yenilikçilik kültürünü ve sanayinin rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir. Bu sürecin, bölgemizde faaliyet gösteren diğer işletmeler açısından da Ar-Ge yapılanmalarının güçlendirilmesine yönelik teşvik edici bir örnek oluşturmasını temenni ediyor; ETİ Bakır A.Ş. ile iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğini memnuniyetle ifade ediyoruz.


20 Şubat 2026