HAKKIMIZDA
Herhangi Bir Kurum/Kuruluşta Çalışmayan Doktoralı Araştırmacılara TÜBİTAK Projelerinde Yürütücü Olabilme İmkânı
Doktora derecesine sahip olup herhangi bir kurum/kuruluşta tam zamanlı/kadrolu çalışmayan doktora sonrası araştırmacılara; ARDEB tarafından yürütülmekte olan destek programları kapsamında (1004, 1007 ve 1003 hariç) proje yürütücüsü olarak görev alabilme imkânı sağlandı.Bu şekilde gerçekleştirilecek başvurularda; proje yürütücüsünün projenin yürütüleceği kurum/kuruluş üst düzey yetkilisi tarafından projede görev alabileceklerine dair onay alması gerekmektedir.
Ayrıca söz konusu kişiler, aynı anda farklı projelerde bursiyer ve proje yürütücüsü olarak da görev alabileceklerdir.*
Herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacıların proje yürütücüsü olmaları halinde, söz konusu kişilere Yönetim Kurulu tarafından belirlenen aylık işveren maliyeti aşılmamak kaydıyla proje bütçesinden ücret ödenebilecektir. Proje sözleşmesinde belirtilen proje bitiş tarihinden önce bir kamu kurumu/kuruluşunda (vakıf üniversiteleri dâhil) kadrolu/tam zamanlı olarak çalışmaya başlanması halinde, ücret ödemesi sona erecek ve proje bitiş tarihine kadar Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ödemesi yapılacaktır. Söz konusu kişilerin özel kuruluşlarda çalışmaya başlamaları halinde ise, Proje Teşvik İkramiyesine eşdeğer tutarda ücret ödenecektir.
*Mevzuat gereğince; aynı anda TÜBİTAK’ın herhangi bir programından burs, TÜBİTAK tarafından desteklenen herhangi bir projeden Proje Teşvik İkramiyesi ve ücret alınamaz.
Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ
07 Temmuz 2022
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
09 Mayıs 2025
Bakır-Çinko Sanayi ve Tic. A.Ş. firmasına yerinde ziyaret yapıldı.
08 Mayıs 2025
DARICA UN firması yerinde ziyaret edilerek yalın dönüşüm süreçlerine yönelik ön değerlendirme ve proje planlama toplantısı gerçekleştirildi.
06 Mayıs 2025
Doğu Karadeniz Yeşil İnovasyon Ağı
06 Mayıs 2025
Biyoaktif Protein Hidrolizatları ve Yüksek Katma Değerli Biyomoleküllerin Üretimi için Deniz Ürünleri Iskartaların, Kalıntılarının, İstenmeyen Avlanmalarının Değerlendirilmesi
02 Mayıs 2025
COST Aksiyonuna Atanan Araştırmacılarımıza Tebrik
30 Nisan 2025
Toplantıda, proje ortakları tarafından geliştirilen "Teknoloji Transfer Süreçlerine Odaklanan Kapasite Geliştirme Eğitim Modülleri"nin nihai içerikleri üzerinde mutabakata varıldı.
29 Nisan 2025
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
25 Nisan 2025
KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM), Dünya Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptık.
24 Nisan 2025
Yoğun ilgi ve yüksek etkileşimle tamamlanan etkinlik, bölgedeki akademik bilgi birikiminin ticarileşmesine yönelik önemli bir adım oldu.
22 Nisan 2025