haberler

Dr. Öğr. Üyesi Aysel ÖZSABAN'a Erasmus+ KA2 Yükseköğretimde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-HED) Proje Desteği

 

Üniversitemizin ortak olarak yer aldığı ve 2023 yılında Erasmus+ Programı KA2 Yükseköğretimde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-HED) kapsamında açılan teklif çağrısına “Protecting You And Others: Community Infection Prevention Behaviour Change Program” ismiyle sunulan proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştır.

Polonya’dan “Uniwersytet Medyczny w Lublinie” koordinatörlüğünde; Slovenya’dan “University of Novo mesto”, İspanya’dan “Universitat de Barcelona”, İtalya’dan “Universita Degli Studi Di Udine” ve ülkemizden “Karadeniz Teknik Üniversitesi” kurumlarının ortaklığıyla sunulan projenin toplam bütçesi 400.000 Euro, amacı ise dezavantajlı nüfus arasında solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasını önleyebilecek önleyici davranışları teşvik etmeyi amaçlayan bir eğitim programı geliştirmektir. Buna ek olarak, vatandaşların sağlık ve e-sağlık okuryazarlığını geliştirmeyi ve programı uzun vadede Avrupa sağlığını geliştirme kanıta dayalı bir strateji olarak uygulamak için paydaşların eğitilmesini sağlamaktır.

Toplamda 36 ay sürecek olan projede Üniversitemizi temsilen “Proje Yürütücüsü” olarak yer alacak olan Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aysel ÖZSABAN’ı başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Proje Ekibi:

Arş. Gör. Aysun BAYRAM-KTÜ


05 Eylül 2023