HAKKIMIZDA
YAYINLAR
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri Kapsamında "Tasarım Tescil Süreçleri" Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri etkinlik serisi, “Tasarım Tescil Süreçleri Bilgi ve Deneyim Paylaşımı” başlıklı oturumuyla devam etti.
Etkinlikte, KTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şengül YALÇINKAYA konuşmacı olarak yer aldı.
Katılımcılar, fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında Üniversite tarafından sağlanan destekler, tasarım başvuru ve tescil süreçleri, tasarım tescillerinin akademik teşvik ve akademik atama unsurlarına etkisi, öğrencilerin tasarım tescilindeki yeri, genç araştırmacıların eserlerini kamuya sunma öncesi tasarım koruma çalışmalarını yürütmeleri ve Prof. Dr. Şengül YALÇINKAYA’nın tasarım ve ticarileşme çalışmalarında tasarımın öncelikleri hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.
Etkinlik kaydı için TIKLAYINIZ.
21 Kasım 2025
Merkezimiz ile Nanomik Biyoteknoloji Anonim Şirketi arasında üniversite iş dünyası iş birliği kapsamında tanışma toplantısı gerçekleştirildi.
10 Mart 2026
Merkezimiz ile Kütahya Entegre Kağıt San. ve Ticaret A.Ş. arasında üniversite iş dünyası iş birliği kapsamında görüşme gerçekleştirildi.
09 Mart 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
09 Mart 2026
Merkezimiz ile Kahramanmaraş Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında üniversite iş dünyası iş birliği kapsamında görüşme gerçekleştirildi.
09 Mart 2026
Merkezimiz ile Çilek Mobilya A.Ş. arasında üniversite iş dünyası iş birliği kapsamında bir tanışma toplantısı gerçekleştirildi.
09 Mart 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
27 Şubat 2026
Erasmus+ Proje Geliştirme Mentörlük Günleri
25 Şubat 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
20 Şubat 2026
Merkezimiz tarafından araştırmacılara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
18 Şubat 2026
Erasmus+ Proje Geliştirme Mentörlük Günleri
17 Şubat 2026