HAKKIMIZDA
YAYINLAR
Avrupa Patent Akademisi 2023 Eğitim Kataloğu Yayınlandı

EPO - Avrupa Patent Ofisi, Avrupa Patent Akademisi'nin 2023 eğitim kataloğunu yayınladı.
Patent Tescil Süreçleri, Teknoloji Transferi ve Yaygınlaştırılması ve Patent Davaları ve Uygulama Sür eçleri içeren çeşitli eğitimler, konferanslar, çevrimiçi atölye çalışmaları, patent seminer serileri ve bağımsız seminerlerden oluşan kapsamlı bir katalogla 2023 yılı akışı belli oldu.
Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, EPOQUE Net: EPOQUE Net Kullanıcıları için verimli bir patent araştırma aracı, EPAC: Avrupa Patent Yönetim Sertifikası, HTB Konferans: Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketlerine Yönelik Konferanslar gibi patent ekosisteminin farklılaştırılmış alanlarına yönelik çalışmaları da deneyimleyeceğimiz bir dönem olacaktır.
KTÜ TTM olarak bizi en çok heyecanlandıran kısım ise 2022 döneminde olduğu gibi Avrupa Patent Ofisi efsane serilerden ‘Lab to Market Series’: Akademi dünyasının girişimci patent sahiplerinin laboratuvar çalışmalarından başlayarak piyasaya giriş deneyimlerinin aktarıldığı ticarileşme serileri ve ‘Inspiring Inventors Talk Series’: Avrupa Mucit Ödülü için finalist olan adayların patent ve ticarileşme süreçlerindeki deneyimlerine tanıklık ettiğimiz seri.
Avrupa Patent Ofisi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri özelinde eşitlikçi kaliteli eğitim ve herkes için yaşam boyu öğrenme fırsatları yaratamaya yönelik oluşturulan eğitim kataloğu süreç içerisinde yer alan tüm buluşçuları, girişimcileri, vekilleri, patent ofislerini ve patent uzmanlarını besler niteliktedir.
Avrupa Patent Ofisi 2023 Eğitim Kataloğu’nu detaylıca incelemek için TIKLAYINIZ.
23 Aralık 2022
Üniversite iş dünyası iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesine yönelik toplantı gerçekleştirildi.
24 Nisan 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
24 Nisan 2026
Merkezimiz, DOKKAF 2026 Kariyer Fuarı'na katılarak öğrenciler ve paydaşlarla buluştu; teknoloji transferi, girişimcilik ve iş birlikleri üzerine bilgilendirmeler gerçekleştirdi.
21 Nisan 2026
Karadeniz Teknoloji ve İnovasyon Günü: Yatırımcı Buluşmaları II
21 Nisan 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
20 Nisan 2026
Quadruple Helix-Based Enhancement of Stakeholders at Black Sea Territory (QUEST) Projesi
17 Nisan 2026
"KTÜ TTM OSB Günleri" etkinliği, 14 Nisan 2026 tarihinde Trabzon Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirildi.
15 Nisan 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
10 Nisan 2026
QUEST Projesi kapsamında düzenlenen "Üniversite Kümesi 1. Çevrimiçi Çalıştayı", farklı ülkelerden üniversitelerin katılımıyla fon erişimi ve iş birliği konularında gerçekleştirildi.
01 Nisan 2026
Merkezimiz bünyesinde, TÜBİTAK 1812 BİGG Yatırım Programı'nın 2026-1 dönemi birinci aşama hızlandırıcı faaliyetleri başladı.
01 Nisan 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
27 Mart 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
13 Mart 2026