Haziran
KTÜ-Teknoloji Transfer Ofisi Organizasyonuyla KTÜ Bünyesindeki Girişimcilere ve Girişimci Adaylarına Fon Desteği

Değerli Öğretim Elemanlarımız ve Öğrencilerimiz,
Ülkemizin 30 milyon Avro büyüklüğündeki ilk teknoloji transfer hızlandırıcı fonu Diffusion Capital Fund (DCP, www.dcp.vc) bünyesindeki uzmanlar; yatırım süreçlerini tanıtmak ve girişimcilerle tanışmak üzere 16 Haziran günü Trabzon'a gelerek KTÜ'yü ziyaret edeceklerdir.
KTÜ-TTO tarafından organize edilen etkinlikte hedeflenen (şart olmamakla birlikte mümkünse fikri mülkiyet koruması altında bulunan) teknolojik fikirler ve girişimlere ulaşmaktır.
Örneğin, bir araştırmacının doktora/yüksek lisans tezi sırasında üzerinde çalıştığı bir probleme getirdiği teknolojik bir çözüm veya Teknokent içinde ya da dışında yer alan, belli bir teknolojik alana hakim ve (potansiyel) rekabet gücünü bu hakimiyetten alan firmalar (eğer üniversite ve araştırma merkezleri ile ortak çalışma yürütüyorlarsa daha da çok tercih edilebilecek biçimde) DCP'nin yatırım odağı içinde yer almaktadırlar.
DCP'nin amacı; teknolojik fikirlerini ticarileştirmek üzere finansal kaynak arayan girişimcilere bu kaynağı aktararak hisse karşılığı ortak olmak, sonrasında girişimlerin büyümesi için birlikte çalışmak ve en yüksek ticari kazanca ulaşmalarını sağlamaktır.
Yatırım için sektör ayrımı yapılmamakla birlikte rekabet gücünü teknolojiden alan girişimler tercih sebebidir. Özellikle "Biyoteknoloji", "Nanoteknoloji", "Bilgi teknolojileri", "Enerji", "Sağlık" vb. sektörlerde ve/veya bu sektörlerin kesişiminde yer alan girişimler DCP'nin ilgi alanında yer almaktadır. Bunun yanında E-ticaret, sosyal ağlar gibi girişimlere ise yatırım yapılmamaktadır.
DCP olarak, farklı aşamalardaki girişimcilere yatırım yapılabilmektedir. Kavramsal doğrulama, pilot/prototip geliştirme veya çekirdek finansman gereksinimi aşamalarında yer alan girişimciler ve/veya girişimci adayları ile topluca ve/veya talep gelmesi durumunda ise bire bir görüşme imkanları siz değerli katılımcılara sunulacaktır.
PROGRAM İÇERİĞİ:
Tarih: 16 Haziran Salı Günü
Yer: Fen Edeb. Fak. Nazım Terzioğlu Amfisi
Saat:
10.30-12.00 (DCP'nin , hedef kitlesinin, yatırımım amacının ve yatırım şeklinin tanıtılması)
13.00-17.00 (Katılan girişimciler, firmalar, girişimci adayları vb. katılımcılardan oluşan hedef kitle ile DCP uzmanlarının birebir görüşmeler yapması, sorularının yanıtlanması, yatırım için değerlendirmek üzere fikirlerini dinlenmesi )
Girişimciler sunum yapmak isterlerse (şart olmamakla birlikte) aşağıdaki konulara sunumda değinilmesi uzman ekibin değerlendirme yapmasını kolaylaştıracaktır.
· Problem
· Çözüm (yaklaşım, teknik tarihçe, validasyon vb.)
· Pazar ve rekabet
· Firma+takım
· Hedef teknik kilometre taşları
· Talep edilen yatırım
Etkinliğe katılmak üzere kayıt yaptırmak için 0462 377 8692 ve 8742 numaralarından Uzman Sedanur SAĞLAM ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.
İyi çalışmalar diler, saygılar sunarız.
KTÜ-TTO EKİBİ