Kasım

LIFT UP++ Doktora Burs Programı Açıldı

KTUTTM

Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin faaliyet alanları kapsamında LİFT UP ++ Burs Programına başvurular açılmıştır.

Vizyoner Genç resmi web sitesinde yayınlanan konularda tez çalışması yürütecek, üniversitelerin ilgili mühendislik bölümlerinde doktora yapan öğrencilerin desteklenebilmesi için doktora eğitimleri boyunca (asgari 8 dönem, azami 10 dönem) aylık asgari ücretin 2 katı kadar burs desteği ve sarf malzeme, hizmet alımı desteği sağlanacaktır.

Başvurmak için Vizyoner Genç Sayfasına kayıt olup, giriş yapmanız gerekmektedir. Son başvuru tarihi 31.12.2022 ‘dir. Programa başvuru için Tıklayınız.

Başvuru Kriterleri

·       TC vatandaşı olmak

·        Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin belirlemiş olduğu doktora konularında araştırma çalışmalarının yapılması

·        Lisans ortalamasının 2.90 (4’lük sistemde) ve üzeri, yüksek lisans not ortalamasının 3.20 (4’lük sistemde) ve üzeri olması,

·         Tez aşamasında ise tez önerisinin verilmemiş olması

·        Başvuru yapan öğrencinin hiçbir kurumda çalışmıyor olması

·        Doktora tezinin tamamlanmasıyla Türk Havacılık Uzay Sanayii’de 2 yıl mecburi çalışmanın kabul edilmesi,

·        YDS (70+), YÖKDİL (70+), IELTS (6+), TOEFL 70+ olması,

·        Üniversitelerin aşağıdaki bölümlerinde doktora yapıyor olmak:

Makine Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği,

Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik / Haberleşme Mühendisliği

Havacılık (ve Uzay) Mühendisliği

Uçak Mühendisliği

Uzay Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

İmalat Mühendisliği

Metalürji ve Malzeme Mühendisliği

Metalürji Mühendisliği

Kimya Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

Yapay Zeka Mühendisliği

Fizik Mühendisliği

bölümlerinden birinde öğrenim görüyor olmak,

LIFT UP++ Doktora Burs Programı başvuruları değerlendirme sonuçları, Vizyoner Genç platformunda yer alacak duyurular aracılığıyla ilan edilecektir.