
|
Program Adı:
|
Gezegen İçin Su Güvenliği – Water4All Ortaklığı
|
Hibe Sağlayıcı Kurum /
Kaynak Bilgisi:
|
Ufuk Avrupa
|
Amacı:
|
Water4All (Water Security for the Planet) 2030 yılına kadar su stresinin azaltılması, su kaynaklarının daha iyi korunması ve küresel değişimlere karşı su kaynaklarının uyumunun temin edilmesine yönelik bir Ortaklık projesidir.
|
Kimler Başvurabilir?
(Proje Yürütücüsü /
İştirakçisi / Ortağı /
Araştırmacısı Olma
Şartları):
|
Başvuru yapabilecek kurum/kuruluşlar;
- Üniversiteler,
- Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
- Kamu kurum ve kuruluşları,
- Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve Ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)
Proje yürütücülerinin;
- Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
- Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
- Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
|
Bütçesi:
|
- Proje başına 190.000Avro’yu,
- Yürütücü kuruluş başına;
- Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 100.000 Avro’yu,
- Özel kuruluşlar için 190.000 Avro’yu aşamaz.
|
Destek Oranı:
|
- Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için %100
- Büyük ölçekli özel kuruluşlar için %60
- KOBİ'ler için %75
|
Süresi:
|
En fazla 36 Ay
|
Son Başvuru Tarihi:
|
13 Kasım 2025
|
Nasıl Başvurulur? :
|
1.Aşama Ulusal Başvurular TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacaktır.
1.Aşama Uluslararası Başvurular Çevrimiçi Başvuru Sistemi (Online Submission Tool) üzerinden (https://proposals.etag.ee/water4all/2025) yapılacaktır.
|
Programa Ait Özellikler:
|
- Çağrı TÜBİTAK 1071 Programı Ar-Ge ve Yenilik Projeleri Çağrıları kuralları çerçevesinde desteklenecektir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
- Program kapsamında sunulan araştırma ve yenilik tekliflerinin aşağıdaki konuları hedeflemesi beklenmektedir:
- Sudaki kirleticiler ve sağlık riskleri: Görülme sıklığı, davranışları, etkileşimleri ve kırılganlık
- Su kalitesi ve maruziyet izleme için yenilikçi araçlar ve teknolojiler
- Su arıtımı ve maruziyetin azaltılması
- 25 Eylül’de çağrı ile ilgili uluslararası bilgi webinarı düzenlenecektir. Webinara kayıt için tıklayınız.
- 8 Ekim’de TÜBİTAK tarafından ulusal bilgi günü düzenlenecektir. Bilgi gününe kayıt için tıklayınız.
- Çağrı kapsamında oluşturulan ortak veya proje arama platformuna ulaşmak için tıklayınız.
- Proje başvuruları 2 aşamalı olup ilk aşamayı geçen proje önerileri 2. Aşamaya başvuru için davet edileceklerdir.
|
Detaylı Bilgi / Rehber:
|
Tıklayınız.
|