Ağustos

CA18135 Kodlu ''Fire in the Earth System: Science & Society'' COST Aksiyonu Çalışma Grubu Toplantısı Antalya'da Gerçekleştiriliyor!

KTUTTM

Türkiye'yi temsilen Üniversitemiz Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay DİNDAROĞLU’nun MC (Yönetim Kurulu) Üyesi olarak yer aldığı; CA18135 kodlu “Fire in the Earth System: Science & Society” aksiyon kapsamında “Firelinks meeting-Fire and Society in the Mediterranean” başlıklı çalışma ve ekskürsiyon programı, 24-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında Üniversitemiz Orman Fakültesi ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Antalya’da düzenlenecektir.

Çalışmaya 13 farklı ülkeden orman yangınları, etkileri ve ıslah yöntemleri konularında çalışan uzmanlar katılım sağlayacaktır. Çalıştay ve ekskürsiyon kapsamında 3 gün sürecek olan bu programda farklı ülkelerin yanı sıra ülkemizdeki orman yangınları ile mücadele yöntem ve araçlarının tanıtılması ve orman yangınları sonrası rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulması amaçlanmaktadır.