Kasım

Bilim Söyleşileri Başvuruları Başladı!

KTUTTM

Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumumuzda bilim farkındalığını ve okuryazarlığını geliştirmek, bilim dünyası ile toplumumuzun bilim iletişimini arttırmak amaçlarıyla 6 Şubat - 2 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenecek Bilim Söyleşileri için son başvuru tarihi 21 Kasım 2022 olarak belirlenmiştir.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) tarafından 2014 yılında başlatılan Bilim Söyleşileri, alanında uzman bilim insanlarını; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle bir araya getiren, yaklaşık 1 - 1,5 saatlik sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan etkinliklerdir.. Türkiye’deki üniversitelerde öğretim üyesi olan ya da doktorasını tamamlamış öğretim görevlisi ya da araştırma görevlisi olarak görev yapan bilim insanları “Konuşmacı” olarak başvuru yapabilirler.

Detaylı bilgi için tıklayınız.