duyurular

13

Ekim

2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2022 Yılı 2. Dönem Çağrısı Başvuruya Açıldı

KTUTTM

Program Adı:

2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

Çağrının amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek; ön lisans öğrencilerine ise lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürü kazandırmaktır.

Kimler Başvurabilir?

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

-Başvuru sahibinin ön lisans veya lisans öğrenimi görüyor olması,          -Projenin akademik ve sanayi danışmanları rehberliğinde yapılıyor olması,

-Aynı dönemde birden fazla başvuruda ve/veya önceki dönemlerde desteği devam eden bir 2209-A ya da 2209-B projesinde yer alınmamış olunması,

-Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması, gerekmektedir

Bütçesi:

7500 TL

Destek Oranı:

%100

Süresi:

Araştırma projeleri en çok 12 aylık süre ile desteklenir. 

Son Başvuru Tarihi:

10/11/2022

Nasıl Başvurulur? :

https://tybs.tubitak.gov.tr

Programa Ait Özellikler:

-Üniversite öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için destek sağlanır.

-Konferans katılım, yayın ve patent masrafları proje bütçesine dahil edilemez. Bu tür giderlerin karşılanması için 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programına başvuru yapılabilir. 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında düzenlenen eğitimlere katılım taleplerinde öncelik tanınır.

-2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programından destek alıp başarıyla sonuçlandıran öğrencilerin 2210-D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programına başvurmaları halinde değerlendirme puanlarına 3 puan eklenir.

-Araştırma projesinin hazırlanması ve sanayiye uygulanmasında öğrenciye danışmanlık yapan akademik ve sanayi danışmanlarına danışmanlık ücreti verilir. Bir dönemde en fazla iki proje için danışmanlık ücreti ödenir.

-Aynı dönem içinde bir akademik danışman en fazla 5 projede görev alabilir. Danışmanın 5’ten fazla projede yer alması durumunda başvuru sırasına göre 5.’den sonraki projeler ön incelemede elenir. Projede akademik danışman ve sanayi danışmanı aynı kişi olamaz.

Detaylı Bilgi / Rehber:

https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-b-universite-ogrencileri-sanayiye-yonelik-arastirma-projeleri-destegi-programi