BİGGirişim 2021 yılı 2. Çağrısı

Her yıl 6 temel alanda açılan TÜBİTAK 1512 BİGG Programı, ilk defa 2021 yılı 2. çağrısında “Yeşil Büyüme” temasıyla açıldı!

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla aşağıda verilen alanlarda BiGG Yeşil Büyüme Çağrısı başvuruları devam ediyor.

- İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik
- Temiz ve Döngüsel Ekonomi
- Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı
- Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım
- Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım

Tematik alanlar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilmek için: https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/21566/biggyesil_buyume_cagrisi_duyurusu_23082021.pdf

Ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve başlangıç şirketlerinin kurulmasını amaçlayan "TÜBİTAK’ın “1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) ” teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinizi 200.000 TL ön ödemeli hibeyle desteklemektedir.

Destek süresi en fazla 18 ay olup proje bitiminde çalışır bir prototip üretilmesi beklenmektedir.

TÜBİTAK tarafından Uygulayıcı Kuruluş olarak yetkilendirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ortaklığında yürütülen BİGGirişim programına başvuru yapabilir, program kapsamında "İş Fikri Doğrulama", "İş Modeli", "İş Planı Hazırlama", "Etkili Sunum Teknikleri" vb.  iş fikrinden şirket kurulum aşamasına kadar birçok alanda verilecek eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilir, ayrıca Trabzon TEKNOKENT tarafından sunulan cazip fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Ayrıca İş Fikri Başvurusu yaparak 1. Aşamayı geçen ve 2. Aşama Başvurusu yapmaya hak kazanan adaylara "TÜBİTAK Sunumu Canlandırması (Demo Day)" KTÜ TTM tarafından sağlanan jüri ile gerçekleştirilecek ve adaylara kendilerini bekleyen panel vb. değerlendirme etkinliklerine katılım öncesi deneyim kazandırılacaktır.

**Detaylı bilgi ve başvuru için: https://bigg.ktu.edu.tr/