BİGGirişim 2021 1. Çağrı Başvuruları Devam Ediyor!

Teknoloji ve Yenilik Odaklı İş Fikirlerine TÜBİTAK’tan ön ödemeli 200.000 TL hibe Desteği ile şirketini kurma fırsatı yakala!

Ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve başlangıç şirketlerinin kurulmasını amaçlayan TÜBİTAK’ın “1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı” teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinizi 200.000 TL ön ödemeli hibeyle desteklemektedir.

Destek süresi 18 ay olup proje bitiminde çalışır bir prototip üretilmesi beklenmektedir.

TÜBİTAK tarafından Uygulayıcı Kuruluş olarak yetkilendirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) ve Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) ortaklığında yürütülen BİGGirişim programına başvuru yapabilir, program kapsamında "İş Fikri Doğrulama", "İş Modeli", "İş Planı Hazırlama", "Etkili Sunum Teknikleri" vb.  iş fikrinden şirket kurulum aşmasına kadar birçok alanda verilecek eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilir, ayrıca Trabzon TEKNOKENT tarafından sunulan cazip fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Ayrıca İş Fikri Başvurusu yaparak 1. Aşamayı geçen ve 2. Aşama Başvurusu yapmaya hak kazanan adaylara "TÜBİTAK Sunumu Canlandırması (Demo Day)" KTÜ TTM tarafından sağlanan jüri ile gerçekleştirilecek ve adaylara kendilerini bekleyen panel vb. değerlendirme etkinliklerine katılım öncesi deneyim kazandırılacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için: https://bigg.ktu.edu.tr/

Son Başvuru Tarihi: 25.07.2021

BİGG Tanıtım Etkinliği Tarihi: 07.07.2021

Etkinlik Saati: 14:00
Tanıtım etkinliği katılım linki için tıklayınız

Kimler başvurabilir:

* Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya ilgili programlardan mezun olmak.

* Daha önce TÜBİTAK 1512 ya da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Programlarından destek aldıysanız başvurmanız   mümkün olmamaktadır.

** Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir şirkette ortaklığınızın olmaması gerekmektedir!

Süreç:

* Aşama 1 kapsamında iş fikirleri Uygulayıcı Kuruluş (KTÜ TTM / ETÜ) tarafından değerlendirilerek uygun bulunan iş fikirleri iş planına       dönüştürülür.

* Aşama 2 kapsamında girişimci adaylarının iş planları TÜBİTAK’a sunulur ve TÜBİTAK tarafından panel değerlendirmesine alınır.   Değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimcilerden kuruluş tanımına uygun şirket kurması istenir.

* Aşama 3 kapsamında 1512 BİGG Programını başarı ile tamamlayan girişimciler TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvuruda bulunabilir.