KTÜ TTO Desteğiyle Bölgenin İlk Ar-Ge Merkezi Kuruldu

Ar-Ge Merkezi, işletmenin organizasyon yapısı içinde ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş, yurtiçinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan ve en 15 tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden, yeterli Ar-Ge birikimi ve yeteneği olan, aynı bina veya aynı yerleşke içinde yer alan birimlerdir.

Çolakoğlu Mühendislik Makina Sanayi Tic. Ltd. Şti.,27.03.2018 ‘de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında,KTÜ TTO’nun da aktif desteğiyle birlikte“Ar-GeMerkezi Unvanı ”  ve“Ar-GeMerkeziBelgesi" almaya hak kazanmıştır.

Madencilik sektörü başta olmak üzere çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılabilecek özel proses ekipmanları için mekanik tasarım, malzeme temini, imalat ve test işlerini gerçekleştiren firma, KTÜ TTO öncülüğünde bölgemiz adına bir ilke imza atmıştır.

Eylül 2017 tarihinde görüşmelerine başlanan “Çolakoğlu Ar-Ge Merkezi” için KTÜ TTO tarafından fiziki alanın belirlenmesi, Ar-Ge personelinin seçimi, online başvuru, hakem ve heyet değerlendirmesi aşamalarında firmaya destek verilmiştir.KTÜ TTO, Ar-Ge merkezi kurulumu aşamasında üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet İTİK’i danışman olarak firma ile eşleştirmiş ve süreç ilgili hocamızla yürütülmüştür.

İlerleyen süreçte, firmanın “Ar-GeMerkezi” Unvanının sürekliliği için KTÜ TTO Üniversite-Sanayi İşbirliği modülütarafından dönem raporlarının hazırlanması, firmanın ihtiyaç duyacağı alanlarda projelerin hazırlanması konularında danışmanlık hizmeti sunulacaktır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında 27.03.2018 tarihinde gerçekleştirilen “Çolakoğlu Ar-Ge Merkezi” toplantısına KTÜ TTO adına Üniversite-Sanayi uzmanlarından Dr. Onur Tolga OKAN, Çolakoğlu Makina adına Genel Müdür Kubilay ÖZÇELEBİ, Ar-Ge Direktörü Mustafa YEŞİLYURT, Mekatronik Mühendisi Gökhan AKSU ve Kalite Sorumlusu Özlem YALÇIN katıldı.

Bölgemizin ilk “Ar-Ge Merkezi”ünvanını alanÇolakoğlu Mühendislik Makina Sanayi Tic. Ltd. Şti.’yi Ar-Ge’ye yapmış olduğu katkılardan dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Çolakoğlu Mühendislik Makina Sanayi Tic. Ltd. Şti.’ye Ar-Ge merkezi olması sonrası 03.04.2018 tarihinde KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım ÖREM ve KTÜ TTO ekibi tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette bundan sonraki süreçler için yol haritası konuşuldu.

İletişim için : 0462 377 8798 - 2629