haberler

Proje Çalışmalarımız ve Okulumuz Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Rektörümüz ve Rektör Yardımcılarımızın Katılımlarıyla Proje Çalışmalarımız ve Okulumuz Faaliyetleri ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Rektör Yardımcıları Sayın Prof.Dr. Halil İbrahim Okumuş ve Prof.Dr. Akif Cinel’in katılımlarıyla 03.05.2011 tarihinde Trabzon Meslek Yüksekokulu akademik personeli ile okulumuz personeli tarafından hazırlık aşamasında veya başvurusu yapılmış olan 20 farklı Ar&Ge, Altyapı ve Girişimcilik projeleri ile ilgili bilgiler sunmak amacıyla bir proje toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Verimli geçen proje toplantıları soncunda bölümlerimiz özelinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini destekleyici aşağıdaki kazanımlar elde edilmiştir.

El Sanatları Bölümü

Okulumuz El Sanatları Bölümü tarafından Rektörlüğe sunulan proje sonucu onay alan ve kurulması planlanan Çini Atölyesi ile öğrencilerimiz, Geleneksel El Sanatları programındaki ders içeriklerinde Çiniyi de üretimlerine dahil edebilecek, ayrıca ders harici zamanlarında Çini atölyesinde çalışarak katma değer oluşturacak üretimler yapabilecektir.

Elektronik ve Otomasyon

03.05.2021 tarihinde gerçekleştirilen proje toplantısında toplamda 9 proje sayın rektörümüze sunulmuştur. Bu projelerin 7 tanesi TÜBİTAK, 2 tanesi ise BAP kapsamında planlanan projelerdi. Bu projelerden 8 tanesi rektörümüzce beğenilmiş. “SERVER- THIN CLIENT Sistemi Kullanılarak Elektronik Tasarım Laboratuvarının Modernizasyonu” konulu BAP04 projesinin ise sadece Elektronik ve Otomasyon Bölümü için değil Yüksekokulumuzda yer alan tüm bölümlerin ortak kullanabileceği daha kapsamlı bir şekilde yeniden düzenlenmesi istenmiştir.

Elektrik ve Enerji

“Stüdyo tarzı laboratuvar için yenilikçi bir deney setinin tasarımı ve öğrenci başarısına etkisi” başlıklı proje ile öğrencilerimizin daha önce deneyimleme şansı bulamadığı topraklama ve koruma sistemleri deneylerini yapabilecekleri ve uzun vadede meslek yüksekokulumuz 21.yüzyıl eğitim anlayışına uygun stüdyo tarzı modern bir dersliği öğrencilerimizin kullanımına kazandıracaktır.

Makine ve Metal Teknolojileri

Makina ve Metal teknolojileri bölüm bünyesinde bulunan 3 eksenli CNC dik işleme merkezinde CAM destekli üretim için alt yapı projesi kapsamında CAM programı temini gerçekleştirilecektir. Bu altyapı desteği sonucunda bölüm öğrencilerinin CAM destekli üretim tecrübelerinin artırılacaktır.

Mimarlık ve Şehir Planlama

Uydu ölçme donanımı temin edilmesine yönelik hazırlanan alt yapı projesinin gerçekleştirilmesi durumunda bölüm öğrencilerinin mesleği eğitim ve öğrenmelerindeki başarılarına olumlu katkı sağlanacaktır.

 

 


21 Mayıs 2021