haberler

YÖK Başkanı Prof. Dr. ÖZVAR Üniversitemizi Ziyaret Etti

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’a Üniversitemizi ziyaretinde, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN ve Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN eşlik etti.

Üniversitemizi ziyaret eden Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, beraberindeki Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN ve Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ile birlikte çıktığı bölge üniversiteleri ziyaretleri çerçevesinde, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile görüştü. Bu ziyaret esnasında KTÜ Araştırma Laboratuvarlarını gezdi, Senato Toplantısına katıldı ve üniversitemiz öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.

Üniversitemizi ziyaretinde konuşan Prof. Dr. ÖZVAR: “İstanbul ve Ankara’da kurulan üniversitelerin ardından Anadolu’da kurulan ilk üniversite Karadeniz Teknik Üniversitesi’dir (KTÜ). 70.inci Kuruluş yıl dönümüne kısa bir süre kalan KTÜ, Yükseköğretim tarihi açısından çok kıymetli bir değere sahiptir” dedi. Yükselme yolunda rekabetin önemine de vurgu yapan Prof. Dr. ÖZVAR üniversitelerin kendi aralarında centilmenlik kuralları çerçevesinde rekabet etmeleri gerektiğini belirtti. Performansların rekabetle belirleneceğini ifade eden ÖZVAR, başarıyı destekleyeceklerini vurguladı. Bu anlamda Üniversitemizin de başarıya ulaşmasına destek vereceklerini söyledi.

Ziyaret Programı kapsamında ilk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde bulunan Yapı Sağlığı İzleme Laboratuvarı'nı ziyaret eden heyete, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde bölgede etkili çalışmalar yapan ve projeler üreten araştırmacılarımızdan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK, laboratuvar faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ardından, YÖK Başkanı ve beraberindekiler Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Merkezi'nde bulunan Medikal Cihaz Tasarım ve Üretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek burada Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa ASLAN’dan bilgiler aldı. Araştırma laboratuvarlarındaki son ziyaret yeri ise Bilimsel Araştırmalar Merkezi'nde bulunan İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) oldu. Merkez Müdürü Prof. Dr. Feride Sena SEZEN ziyaretçilere çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ziyaret programı çerçevesinde Üniversitemizin Senato Toplantısına iştirak eden Prof. Dr. ÖZVAR’a, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, üniversitemiz hakkında bilgi içeren bir sunum yaptı. Makine Mühendisliği Bölümünde TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı'nın açılışına katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. ÖZVAR’ın programı, üniversitemiz öğrencileri ile bir araya geldiği Çınaraltı Amfisi'ndeki “Gençlerle Söyleşi’’ etkinliği ile devam etti. Burada Üniversitemiz öğrencilerine hitap eden YÖK Başkanı Prof. Dr. ÖZVAR, öğrencilere eğitimin zorlu ve meşakkatli bir süreç olduğunu ancak alanında uzman olmak isteyenlerin, usta olmak isteyen herkesin bu zorluğu göze alması gerektiğini belirterek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: İlim adanmışlık ister. İlimde adanmışlık yoksa ortaya bir şeyler koyabilmek çok zor. Tarihte büyük düşünür akademisyenler, ilim insanlarının, ömrünü çalıştığı sahaya harcayan insanlar olduğunu görüyoruz. İlim talibinden öncelikle ciddi bir zaman ayırmasını bekliyor. İlim herkesten “müstağni” bir uğraşı alanıdır. Yani kimseye muhtaç olmayan fakat insanların ona muhtaç olduğu bir alan. Bu dünyada insanın varoluşunun en güzel semerelerinden bir tanesi, ilim kitabına yaptığı bir paragraflık katkı oluyor arkadaşlar, ben bir cümlesine de razıyım. O kadar önemli bir alan bu bakımdan ilme ne kadar önem verirseniz ilim de size o kadar önem verir.” diyerek sözleri gençlere bıraktı. Üniversitemiz öğrencilerinden gelen soruların yanıtlanması ile devam eden söyleşi programı YÖK başkanının gençlerle hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


12 Temmuz 2023