haberler

Üniversitemizde "TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı" Açılış Töreni Yapılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Üniversitemizin “TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı”nın açılış törenine katılacak.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, Nisan ayında imzalanan Türk Havacılık Uzay Sanayii Merkezi'nde iş Birliği protokolü kapsamında planlanan laboratuvarın Açılış Töreni Üniversitemiz‘de gerçekleştirilecektir.

Üniversitemiz, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olup, milli ve yerli teknoloji hamlesine katkıda bulunma hedefiyle önemli bir adım daha atıyor. TUSAŞ iş birliğiyle oluşturulan bu laboratuvar, mühendislik öğrencilerine ve akademisyenlere üst düzey araştırma ve geliştirme imkânları sunacaktır. Bu laboratuvar, milli savunma sanayii projelerine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın katılacağı “TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı” açılışını TUSAŞ Başkanı Prof. Dr. Temel KOTİL yapacak. Trabzon İl Protokolünün katılacağı açılış törenine ilgilenen herkes davetlidir. Açılış töreninde, laboratuvarın teknik donanımı, çalışma alanları ve araştırma projeleri hakkında detaylı bilgi verilecektir.

Açılış töreni, 11 Temmuz Salı Günü saat 16:00'da Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde yapılacaktır. Bilim ve Teknoloji alanındaki yükselişimize olan katkısını vurgulamak amacıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşecek Açılış Töreni’ne tüm halkımız davetlidir.

 


10 Temmuz 2023