haberler

Üniversitemizde Tercih Dönemine Yönelik Tanıtım ve Tercih Günleri Gerçekleştirildi.

 

Üniversite Adayı öğrencilerin tercihlerini bilinçli yapabilmesine katkı sunmak adına Üniversitemiz ve bölümlerimizle ilgili her türlü bilginin uzmanları tarafından paylaşıldığı bir tanıtım haftası düzenledi. Beş gün olarak gerçekleştirilen çevrim içi (Online) Tanıtım ve Tercih Günlerine öğrenci adayları tarafından yoğun bir katılım sağlandı.

Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ve Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Tanıtım ve Tercih Günleri Etkinliği aday öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Etkinlik kapsamında tüm fakülte ve yüksekokul akademisyenlerimiz aday öğrencilerle çevrim içi ortamda bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu “KTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliğinde Diş Hekimliği Fakültesi, Deniz Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Orman Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Of Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulları bölüm tanıtım sunumlarıyla öğrencileri bilgilendirdi. Aday öğrencilere bölüm tanıtımları yapılmasının ardından öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

KTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör.  Şeyda ÖZGENÇ YILMAZ organizasyon ile ilgili genel bir değerlendirmede bulundu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada: Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin öğrencilere sağladığı fırsatların vurgusu yapıldı ve aday öğrencilere üniversiteye katılmaları için bir davet sunuldu:

 “Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak bu yıl ilki gerçekleştirilen Tanıtım ve Tercih Günlerine Türkiye’nin her şehrinden aday öğrencilerimiz katılma imkanı buldu. Bu etkinlik kapsamında aday öğrencilerimiz, merak ettikleri bölümler hakkında, alanında uzman akademisyenlerimizden bilgi edinme fırsatı buldu. Aday öğrenciler sorularını sorarken, aynı zamanda üniversitemizi, akademisyenlerimizi daha yakından tanıma fırsatı edindiler. Bu anlamda oldukça güzel ve faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz.

68. yılını kutladığımız Üniversitemizde, öğrencilerimiz deneyimli, inovatif, güncel gelişmeleri takip ederek kendini geliştiren alanında uzman akademisyenlerden en iyi eğitimi alacaklar. Akredite birimlerimizde okuma ayrıcalığı yaşayacaklar. 7/24 hizmet veren, zengin içeriği ile ön plana çıkan kütüphanemizden faydalanacaklar. Sosyal imkanlar sunan, yeşil ile mavinin buluştuğu kampüsümüzde keyifli bir öğrencilik yaşama imkanı yakalayacaklar. Öğrenci dostu şehrimizde sosyal ve kültürel yönü güçlü bir şehirde okuyacaklar. Karadeniz Teknik Üniversitesi köklü geçmişi, güçlü alt yapısı ve uzman akademisyen ekibiyle yeni öğrencilerini sabırsızlıkla bekliyor. Bu nedenle bizler aday öğrencilerimizi KTÜ’lü olmaya davet ediyoruz.”


11 Ağustos 2023