haberler

Üniversitemiz ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Arasında Yeni İş Birliği Protokolü

Üniversitemiz “Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitimi” Vermek İçin Protokol İmzaladı. Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı Farabi Hastanesi yürütücülüğünde, Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Eğitimleri Programı için KTÜ Rektörlüğü ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imza töreni Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA’nın katılımı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlük binasında gerçekleştirildi.

Hasta odaklı, güvenli, etkili ve zamanında verilen çağdaş sağlık hizmetleri ile topluma daha güvenli bir sağlık hizmeti sunmak kurum olarak önceliğimizdir. Bu amaç doğrultusunda, Bölgemizde hizmet vermekte olan Yenidoğan Yoğun Bakım servislerinde mevcut eksikliği gidermek, uzman kadroları oluşturmak adına Üniversitemiz Rektörlüğü'ne bağlı Farabi Hastanesi Başhekimliği ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü arasında bir protokol oluşturuldu. Protokol Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitimler Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda düzenlendi. Program Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde yürütülecektir. Protokol kapsamında düzenlenecek Sertifika Eğitimine katılacak kursiyerlere Teorik bilgiler Üniversitemiz Farabi Hastanesi yerleşkesinde verilecek, alan uygulamaları ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Üniversitemiz Farabi Hastanesi'nde koordineli bir şekilde yapılacaktır.

Protokol çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitimler Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütülecek programın, yılda en az iki dönem düzenlenmesi hedefleniyor. Protokol çerçevesindeki uygulamalarla öğrencilerimizin, mezunlarımızın ve mensuplarımızın kariyer planlama ve geliştirme süreçlerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi  planlanıyor.


18 Temmuz 2023