haberler

Üniversitemiz Topluma Katkı Sunacak İki Protokole İmza Attı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afet Farkındalığına yönelik yapılan protokol imza töreni Rektörlük Binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Protokol imza törenine, üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkilileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsil eden bir heyet katıldı. Protokol Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol ile Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde, doğa kaynaklı afetler ile ilgili ortaöğretim düzeyinden branş öğretmenlerine eğitici eğitimini yapmak, ilkokul öğrencilerine yönelik ise İl Afet Farkındalık Eğitimleri yaparak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunmak hedefleniyor. Doğal afetler konusunda toplumun bilinçlenmesi hususunda hassasiyet ile hareket eden Üniversitemiz bu protokol kapsamında: Eğitim verecek akademisyenleri koordine etmek. Eğitim konu başlıklarını belirlemek, Eğitim materyallerini tasarlamak ve yazılı hale getirmek, Yıllık çalışma programı için faaliyet takvimi oluşturmak, okulların çalışmalarını aksatmayacak şekilde çalışma takvimin düzenlemek, revize etmek gibi yükümlülükleri yerine getirecek.

Üniversitemiz ile Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Arasında Eğitim ve İş Birliği Protokolü

Üniversitemiz  Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan bir diğer protokol ise öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin çağın ihtiyaçlarına uygun biçimde muhtemel şiddet olaylarına karşı bilinçlenmelerinde ve madde bağımlılığı ile diğer zararlı alışkanlıklardan korunmak üzere bilgilendirilme ve farkındalık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini amaçlıyor.

‘Şiddet’ Olgusunun Bölgesel Etkileri Bilimsel Olarak Araştırılacak

Bu protokolün kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek iş ve işlemler: İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen, konusunda uzman personeller Üniversitemiz personeline ve öğrencilerine yönelik belirtilen konularda bilgilendirme ve farkındalık eğitim semineri verecek. Üniversitemizin ve Üniversite öğrencilerinin düzenleyeceği bilim, spor ve kültürel etkinlikler için kapsamda belirtilen projelerin tanıtılması amacı ile Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünce Kadına Karşı Şiddetle Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele konularında uzman birer konuşmacı gönderilmesine imkân sağlamak şeklinde belirtildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İl Emniyet Müdürlüğünün yapacağı ortak çalışmalar ile "şiddet" olgusunun bölgesel etkilerinin bilimsel olarak araştırılması, sonuçlarının ve etkilerinin ortak bir rapor hazırlanarak üç yıllık periyodlarla yayınlanması  Üniversitemizin sorumluluk alanı olarak protokolde yer aldı.

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında, üniversitede görev yapan personel ile öğrenim gören öğrencilerin bilgilendirilmesi; Narkotik Suçlarla Mücadele Projesi kapsamında, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile bu maddelerin kullanımının oluşturduğu psikolojik ve biyolojik etkiler hakkında bilgi sahibi olunması; Siber Suçlarla Mücadele Projesi kapsamında teknoloji bağımlığı, siber suçlar, siber zorbalık ile sosyal medya platformlarında kişisel verilerin korunmasının önemi gibi konuları içeren protokol, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk tarafından imzalandı.

 


07 Mart 2023