haberler

Üniversitemiz TEKNOFEST'teki Yerini Aldı

Üniversitemiz, "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tam destek ile Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek teknolojilerin keşfedildiği, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST 2023'te yerini aldı.

Dünyanın en büyük teknoloji buluşmalarından biri olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilerine kapılarını açtı.
Havacılık, Uzay ve Teknoloji alanında düzenlenecek olan yarışmaları, gösterileri, aktiviteleri kapsayan, Havacılık Festivali alanında tüm dünyada adından söz ettiren ve son teknoloji ürünlerinin tanıtılacak olduğu TEKNOFEST’in ilk gününde ilgi çok yoğundu. 
Üniversitemizin paydaşı olduğu ve 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dev organizasyonda, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde; üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, teknoloji şirketleri ve medya kuruluşları hazır bulundu.
Türkiye’nin gelişen ve üreten bir ülke olması, teknoloji alanında olduğu gibi diğer tüm alanlarda da kendine yeten bir topluma dönüşmesi amacıyla düzenlenen, Üniversitemizin de paydaşı olduğu ve ilkokul seviyesinden lisansüstü mezun seviyesine kadar yüzlerce mucitin katılabileceği TEKNOFEST Yarışmaları için birçok kategoride başvuruda bulunan ve "Milli Teknoloji Hamlesi" yolunda emek sarf eden öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Üniversitemiz, 25 takım ile TEKNOFEST’e katıldı.

41 Farklı Kategoride Teknoloji Yarışması'nın düzenlendiği TEKNOFEST 2023’e; dünyanın 66 ülkesinden, 331 binden fazla takım başvuruda bulundu. Üniversitemiz, bu dev organizasyonda 25 takım ile yerini aldı. TEKNOFEST 2023’te takımlarımız, teknolojik ve bilimsel faaliyetlerini uluslararası arenada sergileme fırsatı bulacak. Etkinlikte; proje liderleri, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, teknoloji dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya gelecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ’un da açılış törenine katıldığı TEKNOFEST 2023 organizasyonunda, tüm teknoloji meraklılarını ve paydaşlarımızı KTÜ standına bekliyoruz.


28 Nisan 2023