haberler

Üniversitemiz Tarafından, Ülkemizin Yerli ve Milli Dönüşümüne Katkı Sunan Selçuk BAYRAKTAR'a Fahri Doktora Unvanı Verildi

Üniversitemizde gerçekleştirilen Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi’nde öğrencilerle buluşan Selçuk BAYRAKTAR’a, KTÜ Senatosu’nun 342 sayılı toplantısında alınan kararla “Fahri Doktora” unvanı verildi.

BAYKAR, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR, Üniversitemizde düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi, Fahri Doktora Töreni ve "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı 2023" etkinliğinin açılış programına katıldı. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde (OKM) düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yanı sıra protokol üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türk Gençliğinin Özgüveni Yerine Gelmiştir
Programda katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Selçuk BAYRAKTAR’ın yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, “Sayın Selçuk Bayraktar, sadece bir girişimci değil, aynı zamanda bir lider olarak savunma sanayimizin ve Türk mühendislik dünyasının gelişimine yaptığı olağanüstü katkılar yapmıştır. Türk gençliğinin özgüvenini yerine getirmiş, askeri alandaki başarılarıyla sınırlı kalmayıp, aynı zamanda sivil alanda da fayda sağlayacak teknolojilere öncülük etmiştir. Yaptığı başarılı çalışmalar Türkiye’yi dünya arenasında bir adım öne çıkarmıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatosunda aldığımız karar ile: toplumda ve endüstrideki etkileşim ve liderlik rolüne bir övgü olarak; Sayın Selçuk Bayraktar'ı "Fahri Doktora (Onur Doktoru)" unvanı ile ödüllendirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Dünya Muharebe Tarihinde Devrim Yapacaklar’
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yaptığı konuşmanın ardından OKM sahnesinde öğrencilerle buluşan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR, kendisini dinlemeye gelenlere “Milli Teknoloji Hamlesi” konulu sunum yaptı. Daha sonra yaptıkları çalışmaları detaylı bir şekilde katılımcılara aktaran BAYRAKTAR devrim niteliğinde projeler geliştirdiklerini belirterek, “İnsansız hava savaş uçağımız KIZILELMA ile Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı öncesi test uçuşunu başarıyla tamamladık. KIZILELMA bizlere oyun kurucu olduğunu da müjdeliyor. Bu uçuşlar bir anlamda gelecekte hava muharebesinin nasıl olacağını da gösteriyor. Özellikle KIZILELMA ile AKINCI'nın yakın uçuşu, dünya havacılık tarihinde ilk kez yaşandı. Bebeklerin hesapsız, arsız, azgın şekilde katledildiği dünyanın, ahlak, iyilik ve adalet sesinin daha gür şekilde çıkabilmesi için bu uçaklara ve sizlerin çalışmalarına ihtiyacı var arkadaşlar. Bayraktar TB3 ve KIZILELMA, günün birinde görev almayı başardığında, dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklardır, aynen SİHA'larımız gibi” dedi.

Konuşmaların ardından Selçuk BAYRAKTAR’a Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü “Fahri Doktor” unvanı verildi. BAYRAKTAR, Fahri Doktor beratını Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI elinden aldı. Selçuk BAYRAKTAR ise Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’ya Yerli ve Milli SİHA’mız Bayraktar Akıncı’nın maketini hediye etti. Daha sonra Tören, Proje Pazarı’nın açılışının yapılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


22 Kasım 2023