Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi'ne İsmi Verilen Faik Ahmet BARUTÇU'yu Andık

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi'ne ismini veren Faik Ahmet BARUTÇU, 2 Mayıs 2023 tarihinde, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen “Dijitalleşen Kültürel Miras: İstikbal Gazetesi” başlıklı etkinlik kapsamındaki tören ile anıldı.
Faik Ahmet BARUTÇU’nun torunları Siral BARUTÇU CRANE, Büyükelçi Ebru BARUTÇU GÖKDENİZLER ve eşi Emekli Büyükelçi Ahmet Vakur GÖKDENİZLER’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte; Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü'nden Öğr. Gör. Veysel USTA'nın “Milli Mücadelede İstikbal Gazetesi ve Faik Ahmet BARUTÇU” başlıklı konuşması ve İÜ Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nden Dr. Öğr. Üyesi Harun TUNCER'in “Türkiye’de ve Dünyada Dijitalleştirme Çalışmaları: İstikbal Gazetesi Örneği” başlıklı sunumu ile merhum Faik Ahmet BARUTÇU’nun çıkartmış olduğu Anadolu’nun en uzun soluklu gazetesi olan İstikbal Gazetesi’nin tarihi ve kültürel önemi hakkında değerli bilgiler aktarıldı.

04 Mayıs 2023