Üniversitemiz İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı ÖZTEL ve koordinatörlük ekibinin katılımıyla Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin tamamlanması; birimlerin risk tespit ve değerlendirme çalışmalarının tamamlanarak risk haritasının hazırlanması; Sivil Savunma Uzmanlığı ile ortaklaşa bir biçimde, yılda en az iki yangın eğitimi ve yangından kurtarma tatbikatının düzenlenmesi; tüm birimlerdeki koruyucu ekipman listesinin hazırlanması ve iş ekipmanlarının belirlenmesi; meslek hastalığı riski yüksek olan yerlerde çalışan personelin sağlık taramalarının yaptırılması; kapalı alanların ses, gürültü, havalandırma ve ısı ölçümlerinin bir takvime bağlı olarak yapılması misyonunu üstlenen İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinatörlüğü ekibi tarafından brifing verildi. Koordinatörlüğün hedeflerini ve sürecin sağlıklı bir biçimde yönetilmesi noktasındaki önerilerini sunmasının ardından toplantı sona erdi.

03 Mart 2022