haberler

Üniversitemiz Güvenlik Müdürü Yaşar DAVULCU, Muaythai Dünya Şampiyonası’nda, Uluslararası Hakem Olarak Görev Alacak

Muaythai’nin geçmişi binlerce yıl öncesine dayanmakla birlikte bir savaş sanatı ve yaşam biçimi olarak öğretilen Muaythai dalında ilk yarışmalar, Siam Kralı Parchao Sua zamanında, 1697 ile 1709 yıllarında ülke genelinde yapılmaya başlanmıştır. 1930 yılında ilk defa 20 ülke bir araya gelerek eldiven takmış ve bu spor dalının kural ve kaideleri resmen ilan edilmiştir.

Muaythai spor dalı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 31.12.2002 tarihli Merkez Danışma Kararı ile Karate Federasyonu Başkanlığı’na bağlanmış ve resmi faaliyetlerine başlamıştır. 2003-2005 yılları arasında kısa sürede tüm yurda yayılan ve popülarite kazanan Muaythai dalında, her yıl tüm kategorilerde ulusal müsabakalar yapılmaktadır.

IFMA-Uluslararası Muaythai Federasyonu tarafından Elite Büyük Kadınlar/Erkekler, U23 Büyükler, Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kategorisi’nde organize edilecek olan Dünya Muaythai Şampiyonası, 04-12 Aralık 2021 tarihleri arasında Tayland’ın Bangkok kentinde yapılacaktır.

Türkiye bu şampiyonaya, Elite Büyükler (Kadın-Erkek) ve U23 Büyükler Kategorisi’nde 43 sporcu, 11 Antrenör, 2 Hakem, 1 Doktor ve 4 Yönetici olmak üzere toplam 61 kişilik bir kafileyle katılacaktır.

Türkiye Muaythai Federasyonu’nun Profesyonel Merkez Hakem Kurulu Sekreteri olan Üniversitemiz Güvenlik Müdürü Yaşar DAVULCU, Tayland’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Uluslararası Hakem olarak görevlendirildi. Kendisini tebrik eder, görevinde başarılar dileriz.

   

 


25 Kasım 2021