haberler

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde, Bölgenin Turizm Potansiyeli Masaya Yatırılacak: Turizm Çalıştayı İçin Güç Birliği

16 Ekim 2023 tarihinde Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘Trabzon Turizm Çalıştayı’ öncesi kurum temsilcileri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ve Trabzon Üniversitesi iş birliğiyle Ekim ayında düzenlenecek olan "Trabzon Turizm Çalıştayı" öncesi Üniversitemiz Rektörlük Binası’ndaki Senato Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yerel yönetimler, akademisyenler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil RAKICI’nın başkanlığını yaptığı toplantıda önemli kararlar alındı. Toplantıya; Trabzon Valiliği İl Planlama Uzman Yardımcısı Ayşen ÇOBAN, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Bengü ÖZŞAHİN, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa ASAN, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nü temsilen Dr. Bünyamin GÜRSOY, Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hakan BAYRAK, Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Şeyda ÖZGENÇ YILMAZ, Üniversitemiz Turizm Eğitim ve Uygulama Merkezi İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Öğr. Gör. Yakup HEYAL, Maçka MYO Öğr. Gör. Dr. Gülsüm DEMİRKAYA, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzman Personeli (DOKA) Elif Naz AKDENİZ, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Şube Müdürü İbrahim POLAT, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet TRAVAÇ, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Proje Uzmanı Mümin GENÇOĞLU, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Nuh TEZCAN, Trabzon İl Müftülüğü Şube Müdürü Servet MERCAN, Ortahisar Belediyesi’ni temsilen Sezgin YAVUZ, Trabzon Üniversitesi’ni temsilen Doç. Dr. Selcan SARI AYTEKİN, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı temsilen Denetçi Abdurrahman EROĞLU ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Organizasyon Kente Büyük Katkı Sağlayacak
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. RAKICI, ‘Trabzon Turizm Çalıştayı’nın bölge turizminin potansiyelini incelemek ve sürdürülebilir turizm yaklaşımlarını değerlendirmek amacıyla yapılacağını ifade etti. Prof. Dr. RAKICI, “Bu çalıştay sayesinde, akademik çevreler, yerel yönetimler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları bölgenin turizm potansiyelini en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğimizi tartışacaklar. Bu platform sayesinde, bölgenin turizm potansiyelini en üst düzeyde nasıl değerlendirebileceğimizi tartışacağız. Akademik bilgi, yerel deneyim ve iş dünyasının bir araya gelmesi, Trabzon'un turizm sektörünü daha da ileri taşıyacak. Bu noktada tüm paydaşlara büyük görev düşüyor. Trabzon Turizm Çalıştayı bu amaç doğrultusunda kentimize büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Hedef: Sürdürülebilir Turizmin Güçlenmesi
Çalıştay Programının odağında; turizmin çevresel etkileri, kültürel mirasın korunması ve turist deneyimi, alternatif turizm türleri, yerel halkın turizme katılımı, turizm işletmelerinin kalite standartlarının yükseltilmesi sürdürülebilir turizmin önemi ve politika geliştirme konuları yer alacak. Çalıştay programı kapsamında; Tüm katılımcıların görüş ve önerilerinin paylaşıldığı interaktif bölüm ile ortaya çıkan sonuçlar ışığında, bölgenin turizm politikalarının şekillenmesi ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının geliştirilmesi sağlanacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı bu kapsamlı turizm çalıştayı ile Trabzon'un sürdürülebilir turizm konseptinin güçlendirilmesi ve uluslararası arenada daha etkili bir oyuncu olmasına olanak sağlayacak gelişme alanları tespit edilecek.

 


29 Eylül 2023