haberler

Üniversitemiz Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Birimleri Yeni Hizmet Binasının Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemize hem ülkemizin farklı yörelerinden gelen öğrencilerin farklılıklarını birbirleriyle paylaştığı hem de farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin kendi ülkelerini, kültürlerini ve değerlerini paylaştığı bir ortam sunan Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü birimleri, yenilenen binasıyla hizmete açıldı.

Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Cemil RAKICI ve Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ile Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ümit ALVER, Daire Başkanları, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen ve Uluslararasılaşma Koordinatörlüğü ile Uluslararası Öğrenci İşleri Koordinatörlüğü’nü bünyesinde barındıran binanın açılış ve kurdele kesme töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Uluslararası öğrencilerimiz ile Türk öğrencilerin kaynaşabileceği, kendi coğrafyalarını, kültürlerini ve geleneklerini birbirlerine aktarabileceği, ortak akademik ve sosyal projeler üretebileceği, birlikte çalışabileceği ve keyifli zaman geçirebileceği alanlar oluşturmayı hedefleyen Dış İlişkiler Koordinatörlüğü hizmet birimleri yeni binasının açılış töreninde, Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Kuot Emmanuel MADHUK, günün anlam ve önemine binaen gerçekleştirdiği konuşmada “Başka bir ülkeye gidip dil öğrenmek cesaret ister. Nimete erişmek için bazen külfetine katlanmak zorundayız arkadaşlar. Ama bu noktada KTÜ’de olmak bambaşka bir şey. Gerek ulaşım imkânları gerekse de personelin ilgi ve alakası çok iyi. Buraya geldiğinizde de Türkçe’yi öğrenmeniz lazım. Çok önemli ve biliyorum çok zor bir şey. Gerçekten deneyimledim. Uluslararası öğrenci olarak eğitimimiz dışında bizim Türkçe’yi çok iyi bilmemiz lazım. Burada ortam çok sağlam. Kollarımızı sıvayıp çok çalışmamız lazım. Burada misafir olmak çok güzel bir şey. Eğitimimiz dışında Trabzon’da olmak, burada anlamlı ilişkiler kurmak, çok güzel bir duygu…” dedi. Ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, “Açılışını yaptığımız bu hizmet binasında; Değişim Programları Koordinatörlüğü, Uluslararasılaşma Koordinatörlüğü ve Uluslararası Öğrenci İşleri Koordinatörlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek hizmetleri vereceğiz. Bu hizmetleri verebilmek için bir mekâna ihtiyacımız vardı. Daha önce personel yemekhanesi olarak kullanılan bu mekânı restore ederek Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü ek hizmet binası haline getirdik ve misafir öğrencilerimize kazandırmış olduk. Şunun altını çizmek istiyorum: Biz, misafir öğrencilerimizi burada izole etmek istemiyor, aksine diğer öğrencilerimiz ile kaynaştırmak istiyoruz. Eğitim ve sosyo-kültürel faaliyetleri noktasında diğer öğrencilerimiz ile birlikte burayı kullanacaklar. Süreçte emeği geçen Rektörümüze, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Serbülent VURAL’a ve tüm personelimize teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


04 Mart 2024