haberler

Üniversitemiz, Ankara'da Gerçekleştirilen "Trabzon Tanıtım Günleri"ne Katılım Sağladı

Üniversitemiz, Altındağ Başkent Millet Bahçesi’nde (AKM) 25-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen “Trabzon Tanıtım Günleri” etkinliğinde kurduğu stantla yerini aldı. 25 Nisan 2024 Perşembe günü başlayan etkinliğin açılışına; T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU, Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM, Trabzon Milletvekilleri; Adil KARAİSMAİLOĞLU, Mustafa ŞEN, Yılmaz BÜYÜKAYDIN, Vehbi KOÇ ve Sibel SUİÇMEZ, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali HACIFAZLIOĞLU, STK temsilcileri ve siyasiler ile ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KTÜ, Kalkınma ve Yenilikçi Bakışın Merkezidir”
Organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Bugün, burada, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin büyük ailesini ve misyonunu tanıtmak için bir araya geldik. Trabzon Tanıtım Günleri'nde stant açarak Üniversitemizin değerlerini ve başarılarını paylaştığımız için büyük bir heyecan içerisindeyiz. Üniversitemiz sadece bir eğitim kurumu değil aynı zamanda bir toplumun ve bölgenin kalkınmasına yönelik topyekûn bir çabanın merkezidir. Geçmişten bugüne, bilimin ışığında ilerleyerek topluma ve ülkeye katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün, burada, Üniversitemizin sunduğu fırsatları, akademik ve sosyal olanakları, katılımcılarla paylaşma fırsatı buluyoruz. Burada vatandaşlarımıza, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin kaliteli eğitim kadrosu ve çağdaş altyapısının yanı sıra faaliyetleriyle de bilimin sınırlarını zorladığını ve yenilikçi çözümler ürettiğini anlatıyoruz.” dedi.

Üniversitemizde Yapılan Çalışmalar Sergilendi
Etkinliklerde, Üniversitemizin genel tanıtımının yanı sıra Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (METAM) yaptığı çalışmalar, Trabzon MYO Tasarım Bölümü ve El Sanatları Bölümü’nün ortaya koyduğu eserler ve Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren Koru Otel’in tanıtımı yapıldı.

“Mezunlara Özel” Bilgi Aktarımı Yapıldı
Üniversitemiz, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’daki Trabzon Tanıtım Günleri’ne katılan “KTÜ Mezunları”nı da unutmadı. Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından stantımızı ziyaret eden KTÜ mezunlarına, onlar için yürütülen çalışmalar ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

Öte yandan Üniversitemizin stantı, 28 Nisan 2024 tarihine kadar katılımcıları ağırlamaya devam edecek. 


25 Nisan 2024