haberler

Ülkemizin Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Vizyonuna 1 Yeni Bölüm ve 2 Yeni Program ile Destek Vereceğiz

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı”nda, Üniversitemizde bir yeni bölüm, iki yeni program açılması yönünde karar alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı’na katıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın iştiraki ile gerçekleşen toplantıdan; yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak amacıyla yeni lisans ve ön lisans programlarının açılması kararı çıktı. Toplantıda, Üniversitemiz bünyesinde Yazılım Geliştirme Lisans Programı, Yapay Zekâ Operatörlüğü ile Dijital Dönüşüm Elektroniği Ön Lisans Programı açılmasına karar verildi.

“Çağın Gereksinimlerine Uygun Eğitim İmkânı”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, yeni açılan lisans ve ön lisans programlarının Üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek “Üniversitemiz, bilgi ve teknoloji alanındaki hızlı değişimlere ayak uydurarak öğrencilerimize çağın gereksinimlerine uygun eğitim imkânları sunmayı amaçlamaktadır. Bahsi geçen bölüm ve programların açılmasıyla birlikte öğrencilerimiz Karadeniz Teknik Üniversitesi çatısı altında Yazılım Geliştirme, Yapay Zekâ ve Dijital Dönüşüm gibi alanlarda, nitelikli bilgi ve becerilere sahip olacak ve bu alanlarda başarılı birer profesyonel olma yolunda ilerleyeceklerdir. Ayrıca yeni açılan programlarımızın, Üniversitemize ve topluma katkı sağlayacağına olan inancım tamdır.” dedi.

Alınan karar gereği “Yazılım Geliştirme” Lisans Programı, Fen Fakültesi bünyesinde ve “Yapay Zekâ Operatörlüğü” ile “Dijital Dönüşüm Elektroniği” Ön Lisans Programı ise Araklı Ali Cevat Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü altında açılacak.


27 Nisan 2024