KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Trabzon Teknokent İçin Güç Birliği
“Anadolu Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” Projesi kapsamında altı üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları KTÜ Sahil Tesisleri’nde buluştu
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, TEKNOKENT Genel Müdürlüğü tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nde düzenlenen kaynaşma yemeğine katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, altı üniversitenin paydaşlığı ile TEKNOKENT Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Anadolu Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” Projesi kapsamında TEKNOKENT Genel Müdürlüğü’nce organize edilen tanışma ve kaynaşma yemeğine katıldı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu TÜRKMEN, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun TERZİOĞLU, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan SİPAHİ, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent SAĞLAM, TEKNOKENT Genel Müdürü Gürbüz ODABAŞI, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal AKPINAR, TEKNOKENT Yönetim Kurulu Üyeleri ve akademisyenlerin de hazır bulunduğu organizasyonda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI, TEKNOKENT’te yapılan faaliyetlerin Trabzon ve bölge açısından önemine değindi.
Teknokent'i Genişletmeliyiz
TEKNOKENT’in faaliyetlerine Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak tam destek vereceklerinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI, “DOKA tarafından desteklenen önemli bir proje bölgemizin kıymetli üniversite temsilcilerini bir araya getirdi. Bu birlikteliği görmek ve bu tabloya Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak dahil olmak beni mutlu etmiştir. Nitekim TEKNOKENT sadece Trabzon’un değil, bölgenin faydalanacağı nitelikli bir kurumdur. Girişimciliği artırmak amacıyla gerçekleşen ve DOKA tarafından fonlanan “Anadolu Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” projesi teşvik ve eğitimleri açısından çok önemli. TEKNOKENT’te şuan itibariyle 75 civarında firmamız var, 34’ü akademisyen firması. Bu sayıyı artırmamız gerekiyor. TEKNOKENT aslında çok iyi kurgulanmış bir üniversite-sanayi iş birliği. Burada üniversiteler olarak bize düşen iki önemli husus var. Birincisi; öğrencilerimizi bu eko sisteme nasıl katarız. İkincisi; öğrencileri nasıl daha girişimci ve fikir üretebilen noktaya getiririz. Bu alanlarda iyi çalışmamız lazım. Diğer bir konu ise akademisyenler. Akademisyen TEKNOKENT’e neden gelsin? Bu noktalarda da çalışmamız ve TEKNOKENT’i genişletmemiz lazım. Nitekim paydaşlarımız çoğaldıkça ve bu tür projeler bizi aynı odak noktasında buluşturdukça genişleyeceğimize inancım tam. Böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için TEKNOKENT’e ve projeyi desteklediği için DOKA’ya, katılım sağlayan rektör ve rektör yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bir yıl sürecek olan bu proje kapsamında bizden istenen hizmetleri sizlere vermeye ve iş birliklerine hazırız” diye konuştu.
Destek Vermeye Hazırız
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT ise, projenin paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Trabzon’da olmaktan ve altı üniversitemiz arasında bu projenin bir paydaşı olarak bulunmaktan büyük mutluluk duydum. TEKNOKENT’in bu tür projelerine bizler de destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu. Katılımcı üniversite rektör ve rektör yardımcılarının duygu ve düşüncelerinin paylaşıldığı toplantıda TEKNOKENT Genel Müdürü Gürbüz ODABAŞ, projeye ilişkin katılımcılara sunum yaptı. Düzenlenen programın ardından altı üniversitenin rektörleri ve proje paydaşları ile aile fotoğrafı çektirildi.
29 Ağustos 2023
Farabi Tıp Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Fen Bilimleri Komitesi tarafından yapılan incelemeler sonucunda, 2025 yılı sayıları itibarıyla TR Dizin kapsamına kabul edildi.
17 Mart 2026
Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destekleme Programı (ÜNİDES) 6. Dönemi kapsamında destek almaya hak kazanan projeler açıklandı.
06 Mart 2026
Üniversitemiz, bu sertifika ile birlikte Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde gönüllülük ve dayanışma temelli projelerde kalite standartlarını karşıladığını ortaya koymuş oldu.
19 Şubat 2026
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri?nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, afetlere karşı toplumsal farkındalığı birlikte güçlendirmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
06 Şubat 2026
Üniversitemiz ev sahipliğinde "6 Şubat'ın Ardından Geleceği Planlamak: Dirençli Kentler" Paneli düzenlendi.
06 Şubat 2026
"Yaşayan Kent İmgesinin Kentsel Anlatı Kodları ile Araştırılması (Unarcode©)" temalı Proje Sonu Toplantısı, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.
29 Ocak 2026
Aralık 2025 Sayı: 99
20 Ocak 2026
Üniversitemizde, 28 Ocak Veri Koruma Günü vesilesiyle ?Kamuda Yapay Zekâ Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması? paneli gerçekleştirildi.
28 Ocak 2026
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), akademik kalitesini ve küresel etkisini dünya çapında tescillemeye devam ediyor.
28 Ocak 2026
Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi M. Reşit Tarakçıoğlu Salonu'nda, "Ar-Ge ve Yenilik Odağında 2025 Yılı Değerlendirme ve Gelecek Dönem Planlaması" Toplantısı gerçekleştirildi.
23 Ocak 2026
Kalite Komisyonumuz tarafından başlatılan ve KALPER (Kalite Personeli) adı verilen eğitim ve farkındalık programının birinci etabı tamamlandı.
19 Ocak 2026
Üniversitemiz, Türk Dünyası akademisi adına çok önemli yeri olan bu kuruluşa üye olmuştur.
16 Ocak 2026