haberler

Rektörümüz, Karadeniz Üniversiteleri Ağı (BSUN) Yönetim Kurulu Toplantısı'na Katıldı

Karadeniz Üniversiteleri Ağı (Black Sea Universities Network-BSUN) Yönetim Kurulu, 25 Nisan 2023 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi'nde toplandı. 
Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan toplantıya; BSUN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Marian PREDA, Genel Sekreter Prof. Dr. Eden MAMUT ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İNCİ, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Bulgaristan'dan Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anastas GERDJIKOV katıldı. 
 
Karadeniz Üniversiteleri Ağı üyelerinden; Moldova Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Viorel BOSTAN, Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mykhailo ZGUROVSKY ve İtalya'dan Kişi Merkezli Yaklaşım Enstitüsü (IACP) Başkanı Prof. Dr. Alberto ZUCCONI, Yunanistan SDSN Karadeniz Başkanı Prof. Dr. Nikolaos THEODOSSIOU, Arnavutluk Tirana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Artan HOXHA,  Amerikan Ermeni Üniversitesi Başkanı Dr. Armen DER KIUREGHIAN ve Azerbaycan Bakü Yüksek Petrol Okulu Rektörü Prof. Dr. Elmar GASIMOV ise toplantıya çevrim içi olarak katıldı.
 
Karadeniz Üniversiteleri Ağı Yönetim Kurulu Toplantısı’nın açılış konuşmasını, 2024-2026 Dönem Başkanı olarak seçilen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İNCİ yaptı. Karadeniz Üniversiteleri Ağı’nın hayata geçirdiği faaliyetleri ve mevcut durumu hakkında bilgi veren Dönem Başkanı Prof. Dr. Marian PREDA’nın ardından Genel Sekreter Prof. Dr. Eden MAMUT, Karadeniz Üniversiteleri Ağı tarafından öncelik verilen projelere dikkat çeken bir sunum gerçekleştirdi. 
 
Toplantıya, Üniversitemizi temsilen katılan Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI, Karadeniz Üniversiteleri Ağı üyesi üniversite rektörlerine; KTÜ ve Karadeniz ülkeleri arasında halen sürdürülmekte olan ortak projeler ile ilgili bilgi verdi. Rektörümüz ayrıca kurumumuz araştırmacılarının yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ve projeler hakkındaki bilgileri de katılımcılar ile paylaştı.
 
Toplantı kapsamında düzenlenen oturumlarda üyelerin, Karadeniz Üniversiteleri Ağı içerisinde üretilecek projelere sunacağı katkıları ve bu projelerden elde edilecek faydaları değerlendirdiği görüşmeler gerçekleştirildi. İklim değişikliği, güvenlik, dijitalleşme gibi konularda üretilecek projelere, üniversitelerin sağlayacağı destekler de ele alındı. Toplantıda ayrıca gelecek yıl gerçekleştirilecek olan BSUN Kongresi'nin detayları görüşüldü. 
 
Karadeniz Üniversiteleri Ağı (BSUN)
Karadeniz Üniversiteleri Ağı (Black Sea Universities Network-BSUN) Karadeniz Bölgesi’nde bulunan üniversiteler arasındaki iş birliği ve iletişimi artırmak amacıyla kurulmuş bir platformdur. Bu ağ, 12 Temmuz 1998’de, Köstence'de düzenlenen 2. Karadeniz Üniversiteleri Rektörleri Konferansı vesilesiyle 12 ülke tarafından kurulmuştur ve şu anda 120’yi aşkın üye üniversiteye sahiptir. BSUN, Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversitelerde; öğrenci, öğretim elemanı ve araştırmacılar arasındaki bilgi paylaşımını teşvik etmek, ortak projeler ve programlar geliştirmek, araştırma ve inovasyonu desteklemek, eğitim kalitesini artırmak ve bölgelerarası iş birliğini geliştirmek gibi amaçlarla faaliyet göstermektedir.

27 Nisan 2023