Öğrencilerimiz Uzay Teknolojileri Alanında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Üniversitemiz YGM Uzay Kulübü Takımı üyesi öğrencilerimiz, 8. TÜRKSAT Model Uydu Yarışması'nda Türkiye ikincisi oldu.

TEKNOFEST 2023 kapsamında yapılan 8. TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’nda 114 takım arasından Türkiye 2.si olan ekibimiz, Türkiye'nin uzay teknolojileri alanında da söz sahibi olması vizyonu doğrultusunda, Dr. Öğr Üyesi Haydar KAYA danışmanlığında KTÜ YGM Uzay Kulübü üyesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Alipaşa ÖKSÜZ, Mustafa DURUKAN, Beyza UFLAZ, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Yunus GÜNDÜZ, Büşra KALYON ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Aleyna ÖZTÜRK, büyük bir başarıya imza attı.

Üniversitemiz öğrencilerinin derece alan projesi Model Uydu, çift taraflı telemetri ve data haberleşmesi yapabilmesinin yanı sıra canlı kamera yayını da gerçekleştirebiliyor. Üzerindeki basınç, sıcaklık, IMU ve GPS sensörleri sayesinde otonom olarak görevlerini yerine getirebilen Model Uydu, CubeSat standartlarına uygun tasarımıyla gerçek bir uyduya benziyor. Model Uydu tasarımında, yerli yazılım ve donanım tasarımı, ASPILSAN Li-Ion bataryalar başta olmak üzere %85 oranında yerli ürün kullanıldı. Dr. Öğr Üyesi Haydar KAYA'nın danışmanlığında gerçekleştirilen üretim ve testler, KTÜ Uzay Kulübü atölyesi kullanılarak yapıldı.

Bu başarıda emeği geçen öğretim üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

05 Mayıs 2023