haberler

KTÜ'ye İki Ödül Birden: YÖK Üstün Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Üniversitemiz, 68. Yıl kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgi çekmeye devam ediyor. 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri’nde Üniversitemize iki ödül birden verildi.  

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, beraberindeki Trabzon Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlhan DENİZ, Maçka Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Volkan NUMAN BULUT, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür TÜFEKÇİ, Doç. Dr. Mustafa SARIOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Hülya KINIK, Doç. Dr. Mehmet SOYTÜRK, Dr. Öğr. Üyesi Cevdet DEMİRTAŞ, Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Ali ARSLAN ve Üniversitemiz öğrencilerinden Abdülsamet ESKİYAYLA ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN teşrifleriyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

‘Üniversiteler Kendi Gelenekleri Olan Evrensel Kurumlardır’
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, üniversitelerin toplum hayatının içerisinde olduğuna dikkat çekerek, “Üniversiteler, birer bilim yuvası olmalarının yanında öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, kendi gelenekleri olan evrensel kurumlardır. Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek öğrenme yeri olarak görmek sığ bir bakış açısıdır. Üniversitenin esas işlevi, kültür aktarımına ve gelişimine öncülük etmek, döneminin fikirler sistemini inşa etmek, her alanda toplumun seviyesini yükseltmektir. Dolayısıyla üniversite, toplumun ve hayatın dışında değil, bilakis tam merkezinde yer alan bir müessesedir” dedi.

Türkiye Yüzyılına Katkılar Sunacağız
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ise gerçekleştirdiği konuşmada, “Türkiye Yüzyılında, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları olarak bilimsel araştırma ve nitelikli akademik personel yetiştirerek, uluslararası iş birliğimizi daha ileri noktalara taşıyacağız. Ülkemizin her alanda gelişme kaydetmesi sürecine katkımızı sunmakta kararlıyız” açıklamasında bulundu.

Ödülleri Cumhurbaşkanımız Takdim Etti
Konuşmaların ardından 2023 Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Akademisyenler ödüllerini Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN’ın elinden aldı. Bireysel Ödüller’de Yükseköğretim Kurulu tarafından hoca ile öğrencisinin ilişkisine dikkat çekmek amacıyla doktora öğrencisi ile danışman hocası birlikte ödüllendirildi. Bireysel Ödüller kapsamında Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde “Yükselen Güçlerin Uluslararası Sisteme Entegrasyonu: Türkiye Örneği” adlı teziyle Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Hülya KINIK ve Tez Danışmanı Doç. Dr. Özgür TÜFEKÇİ, ‘YÖK’ün 2023 Üstün Başarı Ödülleri’ne layık görüldüler.

Törenin ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden ödül alan akademisyenlerimizi kutlayarak, “Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı başlangıcında akademisyenlerimizin ödül almalarından büyük memnuniyet duydum. Kendilerini tebrik ediyor, başarıların devamını ediliyorum. Çok donanımlı ve kaliteli akademik kadromuz var. Kentimize, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın örneklendirdiği gibi, ‘Bilgi ve erdem, kılıç ve silahtan üstündür.’ Bu anlayıştan sapmadan Üniversite olarak Yükseköğretimde çıtayı her zaman yukarılara taşımaya, ülkemize, milletimize faydalı işler yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Yükseköğretimin gelişmesine ve dönüşmesine desteklerini hissettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız’a bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


10 Ekim 2023