haberler

KTÜ'den 5 Proje, TÜBİTAK 1001 Programı Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı

TÜBİTAK “1001– Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

2023 yılı 2. döneminde TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında değerlendirmeye alınan 1.388 proje bilimsel değerlendirmeden geçti. Yapılan değerlendirme neticesinde, 255 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi. Bu kapsamda uygun görülen 255 projenin içerisinde, Üniversitemizin 5 projesi desteklenmeye hak kazandı. Üniversitemiz ayrıca projeleri desteklenen üniversiteler arasında 14. sırada yer aldı.

Üniversitemizden yapılan 24 proje başvurusu arasında desteklenmeye hak kazanan 5 proje ile KTÜ; Yükseköğretim Kurulu tarafından Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında belirlenen 23 Araştırma Üniversitesi arasında 12. sıraya da adını yazdırdı. Öte yandan, Üniversitemizden başvurusu yapılan 3 proje önerisinin ise bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verildi.

KTÜ’lü akademisyenlerin üstlendiği ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen 5 projenin yürütücüleri ise şu şekilde sıralandı:
Prof. Dr. Fevzi KARSLI, Harita Mühendisliği
Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Prof. Dr. Zekeriya BIYIKLIOĞLU, Kimya
Doç. Dr. Mustafa ASLAN, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Dr. Öğr. Üyesi Nesrin ÇOLAK, Biyoloji


05 Ocak 2024