haberler

KTÜ'de Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvarı Açıldı: Teori Uygulama ile Pekişecek

Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvar açılış töreni Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın katılımı ile gerçekleşti.

Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvar açılış töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil RAKICI, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Bahittin KAHVECİ, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Öğr. Gör. Şeyda ÖZGENÇ YILMAZ, dekan yardımcıları, daire başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Bahittin KAHVECİ beslenmenin önemine vurgu yaparak, “Beslenme bilimi özellikle son dönemde küresel açıdan çok önemli hale geldi. Bu anlamda bölümümüzde yetişecek gençlerimizin fiziki alanlarının kaliteli olması iyi sonuçlar doğuracaktır. Laboratuvarlarımızın hayırlı olmasını diliyor, verdiği desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Hamdullah ÇUVALCI ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

‘Toplum Sağlığına Katkı Sağlayacağız’
Açılışta katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ise uygulama merkezlerinin öğrencilere büyük katkı sağladığını belirterek, “Üniversite olarak her zaman sağlığa önem verdik. Tıp Fakültemize gerek kadro gerek altyapı olarak desteğimizi veriyoruz. Bizim birinci amacımız; üniversitemizin yetkin, kaliteli çağdaş öğrenci yetiştirmek. En büyük arzum üniversitemizde öğrencilerimizi pratik uygulamalarla bütünleştirmek. Geçtiğimiz ay Fizyoterapi merkezimizin uygulama birimlerini açtık. 2 milyona yakın bir para verildi. Bu laboratuvarlarımız içinde 2 milyona yakın para harcadık. Burada toplum sağlığına önemli katkılar sağlayacak gençlerimizi yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Proje Çalışmasına Dikkat Çekti
Açılışı yapılan laboratuvarla birlikte KTÜ bünyesinde proje çalışması yapılması gerektiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Laboratuvarlarımızda artık besinler üzerinde detaylı analizler ve değerlerine kadar ölçümler yapılabilecek. Örneğin; bizim Somon balığımız var. 9 ayda Trabzon’dan 120 Milyon Dolar Somon ihracatı yapıldı. Beslenme ve Diyetetik Bölümü için önemli bir proje olabilir; Yerli Somon balığımızı incelenebilir. Besin değeri, faydası dünyaya tanıtılabilir. Aynı şekilde fındık için de bu geçerli. Öğrencilerimiz pratik yapsın fakat hocalarımız öncülüğünde aynı zamanda proje bazlı çalışmalarda da bulunalım” diye konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın konuşmasının ardından Beslenme İlkeleri Laboratuvarı, Besin Kimyası Laboratuvarı, Temel Kimya ve Antropometri Laboratuvarı olmak üzere dört uygulama noktasının açılışı yapıldı. Açılışta öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından Beslenme İlkeleri Laboratuvarında hazırlanan çeşitli besinlerin ikram edildi. Kokteyl oldukça ilgi görürken, program laboratuvarların incelenmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.


02 Kasım 2023