haberler

KTÜ Yazılım Mühendisliği (İngilizce) Bölümü, İlk Öğrencilerini Bekliyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yazılım Mühendisliği Bölümü, geleceğin Yazılım Uzmanlarını yetiştirmeye hazırlanıyor. Yenilikçi ve teknolojiye odaklı eğitim programları ile öne çıkan Üniversitemiz, 2023-2024 eğitim döneminde Yazılım Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımına başlayarak yetenekli gençleri bünyesine katmayı hedefliyor.

2020 yılında KTÜ Kanuni Kampüsü’nde bulunan Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan ve %100 İngilizce eğitim verecek olan Yazılım Mühendisliği lisans bölümü 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 40 öğrenci ile faaliyetlerine başlayacak. Üniversitemiz, Yazılım Mühendisliği öğrencilerine; alanında uzman öğretim kadrosu, modern laboratuvar altyapısı ve sektörle işbirliği içinde kaliteli bir eğitim deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, yazılım mühendisliği önemli bir rol üstlenerek endüstrinin ve toplumun dijital dönüşümünü şekillendiriyor. Bu bilinçle Üniversitemiz'in Yazılım Mühendisliği Bölümü, öğrencilere çağın gereksinimlerine uygun, katma değeri yüksek bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlayan bir müfredat ile genç yeteneklere, kapsamlı bir eğitim sunarak onları sektöre ve geleceğin zorlu teknolojik sorunlarına hazırlayacak.

Yazılım mühendisliği, günümüzde teknoloji dünyasının en dinamik ve rekabetçi alanlarından biri haline gelmiştir. Üniversitemiz, akademik kalitesi ve sektörle işbirliği sayesinde mezunlarını başarılı bir kariyere yönlendirecek.

KTÜ'nün Yazılım Mühendisliği Bölümüne 27 Temmuz’da başvurular başladı. 8 Ağustos’a kadar devam edecek başvurusu sürecinde siz değerli üniversite adaylarını; geleceğin teknoloji liderleri olma yolundaki adımlarını, KTÜ'de atmaya davet ediyoruz.


01 Ağustos 2023