haberler

KTÜ Uzay CanSat Takımı Dünya 3.sü Oldu

KTÜ UZAY Kulübü UZAY CanSat Takımı, NASA sponsorluğunda, 9-12 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası American Astronoutical Society (AAS) CanSat Competition Remote Demonstration Yarışması kapsamında, 8 aylık bir süreç sonrasında finale kalmaya hak kazanan 49 takımı geride bırakarak dünya 3.sü oldu.

Dünyada nano ve pikouydular alanındaki çalışmalara dikkat çekmek ve bu konuda çalışan deneyimli insan açığını kapatmak amacıyla gençlere yönelik düzenlenen model uydu yarışmasında, KTÜ UZAY CanSat Takımı Ön Tasarım Raporu (PDR) aşamasını %99,07 puanla dördüncü, Kritik Tasarım Raporu (CDR) aşamasını %98,26 puanla sekizinci olarak tamamladı. Finallerde, çeşitli otonom görevleri başarıyla gerçekleştiren takım, tüm görevleri tamamlayarak %87,43 başarı oranıyla üçüncülük derecesini elde etti.

Takım üyeleri arasında, KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Kadri Can ÜLKER, Alipaşa ÖKSÜZ, Mustafa DURUKAN, Enes MERCAN, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Murat DUYSAK, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Yunus GÜNDÜZ, Mustafa FİLİZ, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü öğrencisi Resul YILMAZ, Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi Duhan GÜNSEL bulunuyor.

“Uzay Keşfedilmeyi Bekliyor” mottosuyla çalışmalarına devam eden, uzay ve uydu teknolojilerinin Trabzon ve ülkemizde yaygınlaştırılması amacına hizmet eden KTÜ UZAY Kulübü, dünyanın en prestijli model uydu yarışmasında derece elde ederek uluslararası alandaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

TEKNOFEST 2021’de, TURKSAT Model Uydu Yarışması’nda 3.lük derecesi elde eden KTÜ Uzay Kulübü, TEKNOFEST 2022 kapsamındaki Model Uydu, İnsansız Hava Aracı ve Roket Yarışması’na, beş ekip ile hazırlanmaya devam ediyor.


28 Haziran 2022