haberler

KTÜ TEKNOFEST'te Fırtına Gibi Esti: Yerli ve Milli Başarı!

TEKNOFEST’te Trabzon’u ve bölgeyi en iyi şekilde temsil eden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), icatlarıyla 1 milyona yakın ziyaretçinin katıldığı organizasyona damgasını vurdu. Üniversitemiz, kente çok sayıda ödülle döndü

Üniversitemiz, Ankara’da düzenlenen ve 30 Ağustos’ta başlayıp 3 Eylül’de sonra eren Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) final gününde, yine adından söz ettirmeyi başardı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen Orta İrtifa Roket yarışmalarında FIRTINA-B isimli roketleriyle yarışan ve öğrencilerimizden oluşan Creatiny Roket Takımımız, yarışlarda üçüncü oldu. Deneyap Kart Robolig Yarışması’nda ise KTÜ UZAY Takımı da çok sayıda takımın arasından üçüncü olarak KTÜ’ye büyük mutluluk yaşattı.

“UMUDUMUZ VE ÜMİDİMİZ ARTMIŞTIR

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, icatlarıyla ve yarışmalarda gösterdikleri başarılarla Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne ve Trabzon’a büyük gurur yaşatan KTÜ UZAY Takımımızı ve Üniversitemiz CREATİNY ROKET Takımını tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Prof. Dr. ÇUVALCI, başarı elde eden takımları işaret ederek, gençlerin ülkenin geleceği adına herkesi gururlandıran çok güzel projelerin altına imza attığını söyledi. Türkiye'nin çıkmış olduğu medeniyet yolculuğunda öğrencilerimizin, Türkiye'nin umudunu ve ümidini artırdığını dile getiren Prof. Dr. ÇUVALCI, "Artık büyük hedefleri olan bu ülkede yerlilik ve millilik adına yapılan her çalışma bizi gururlandırır. İşte bugün burada gençlerimizin bu çalışmalarını görmek, ödüller aldıklarına şahit olmak bizlere büyük bir memnuniyet verdi” dedi.

KTÜ KIYASIYA YARIŞLARDA ÖNE ÇIKTI

Hatırlanacağı üzere üniversitemiz TEKNOFEST yarışmalarının başlamasıyla Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda ‘En İyi Takım Ruhu Ödülü'ne layık görülmüş, çok sayıda üniversite takımının kıyasıya rekabet ettiği; Model Uydu Yarışması’nda İkinci, Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda ise Üçüncü olmuştu.

 


04 Eylül 2023