haberler

KTÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, İlk Öğrencilerini Bekliyor

KTÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında ilk defa alacağı  30 öğrenci ile akademik faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

Yıllar sürdürülen titiz çalışmaların ardından, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında heyecan verici bir gelişmeye hazırlanıyor. Ülkemizin sayılı akredite olmuş Araştırma Üniversitelerinden biri olan Üniversitemiz bünyesinde 2010 yılında kurulan ve bu yıl ilk kez 30 öğrenci ile kapılarını açacak olan Bölüm, öğrencilerin ilgisini çeken ve Karadeniz Bölgesi'ndeki fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitimi alanında duyulan büyük ihtiyacı karşılamayı hedefliyor.

Bölümün uygulamalı eğitime verdiği önemle dikkat çekiyor. Eğitim programının %70'ini oluşturan uygulamalı çalışmalar, öğrencilere kaliteli bir öğrenme süreci ve değerli deneyimler sunuyor. Güncel cihazlar ve malzemelerle donatılmış olan fiziksel alt yapı, öğrencilere teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sağlayacak ve mezunların sahada daha başarılı olmasını destekleyecek. Öğrencilerine sağlam bir temel sunma konusunda da özen gösteren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümü; Temel Tıp derslerini, deneyimli öğretim elemanları tarafından donanımlı laboratuvarlarda vererek, öğrencilerin bilimsel bilgi ve becerilerinin güçlenmesini sağlayacak.

Ayrıca, Trabzon kentinde gerçekleşen sağlık yatırımları sayesinde bölgenin sağlık merkezi olma yönündeki gelişmeleri de mezunlara ek istihdam fırsatları sağlıyor. Bu durum, öğrencilerin üniversite tercihlerinde, KTÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü göz önünde bulundurmasını daha da cazip kılıyor. Özellikle bölgede sınırlı sayıda fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü bulunması, bölüm mezunlarına önemli iş imkanları sunuyor. Mezunlar, kamu ve özel sektöre ait sağlık kurumlarında ve hastanelerin ilgili birimlerinde çeşitli alanlarda istihdam edilme şansına sahip olacakları için büyük bir avantaj elde edecektir.

Tüm bu imkanların yanı sıra; ana kampüsümüz içinde yer alan Bölümümüz, Trabzon Havalimanı’na yakınlığı ve kampüsteki sosyal ve kültürel faaliyet imkanlarının fazla olması gibi avantajlarla da öne çıkıyor.

Yenilikçi ve güçlü ulusal ve uluslararası ilişkileri ile donanımlı ve başarılı fizyoterapistler yetiştirme hedefindeki KTÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, mevcut akademik kadrosu ve katılacak yeni öğretim elemanları ile öncelikli tercih edilen ve bölgenin sayılı bölümlerinden biri olma yolunda ilerliyor.


01 Ağustos 2023