KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
KTÜ Farabi Hastanesi Kapalı Otoparkı Hizmete Açıldı
14 Mart 2018 tarihinde ihale edilmiş olup yapılan ek sözleşme ile 28 Şubat 2022 tarihinde, toplam 77.000.000 TL’lik bir maliyetle tamamlanmış olan Üniversitemiz Farabi Hastanesi Kapalı Otoparkı, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin MUMCU, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat KURT, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bünyamin ER, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe KAKLIKKAYA, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz BÜLBÜL ile akademik ve idari personelimizin katılımıyla hizmete açıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Halkımızın ve personelimizin beklentileri doğrultusunda birçok projeyi hayata geçirmiş olmakla birlikte bu yöndeki çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdürme kararlılığındayız. Söz konusu bu güzel projelerin gerçekleştirilmesinde, her zaman en büyük desteği veren ülkemiz ve milletimizin ali menfaatleri için gece gündüz çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum. Buna ilaveten otopark ödeneğinin, bu projeye tahsisi konusunda emek ve gayret gösteren Sayın İçişleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu arada Üniversitemize her türlü desteği veren Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU’na ve ek ödenek alımında destek olan Trabzon Milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ederken otopark inşaatını başlatan ve bu konuda emek sarf eden önceki Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman BAYKAL’a şükranlarımı sunarım. Bunun yanı sıra bağlantı yollarının yapımında destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat ZORLUOĞLU’na, Karayolları Genel Müdürü Sayın Abdulkadir URALOĞLU’na, ve Karayolları Bölge Müdürü Mehmet AŞIK’a teşekkür ederim. Söz konusu bu otoparkın yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarken siz değerli misafirlerimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor otoparkımızın, Üniversitemize ve Trabzonumuza hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
1350 araçlık Karadeniz Teknik Üniversitesi Kapalı Otoparkı, Tıp Fakültesi çevresinde sorun haline gelen araç trafiği ve park sorununa çözüm olarak tasarlanmış ve peyzaj alanında bulunan kafeterya ve oturma alanları ile yaşanabilir kamusal alanlar oluşturulmuştur. Yapı ayrıca -1 kotunda inşaatı devam eden Çocuk Hastanesi ve mevcut Tıp Fakültesi ile bağlantılıdır. 4 kat olarak tasarlanan yapı, her katta kendine ait görsel algıyı arttırıcı renklere sahiptir. Erişilebilirlik ve engelliler için de gerekli otopark alanları, hissedilebilir zeminler ve yönlendirme işaretleri mevcuttur. Otoparkın içi; araç yönlendirme, araç dolu-boş sistemi, 7/24 kamera sistemi ile donatılmıştır. Ayrıca elektrikli yerli aracımız olan TOGG için şarj istasyonuna uygun biçimde dizayn edilmiş olup 66 adet engelli araç yerine sahiptir. A-B-C-D-E-F-G-H-I ve J bloğu olmak üzere toplam 10 bloktan oluşan ve 41.875,91 m2 kapalı/açık inşaat alanına sahip olan katlı otopark, 4 bodrum kat olarak tasarlanmış olup üzerinde kavşak, yaya ve araç yolları, kafeterya, süs havuzu, açık otopark alanı bulunmaktadır.
30 Mart 2022
Üniversitemiz, bu sertifika ile birlikte Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde gönüllülük ve dayanışma temelli projelerde kalite standartlarını karşıladığını ortaya koymuş oldu.
19 Şubat 2026
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri?nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, afetlere karşı toplumsal farkındalığı birlikte güçlendirmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
06 Şubat 2026
Üniversitemiz ev sahipliğinde "6 Şubat'ın Ardından Geleceği Planlamak: Dirençli Kentler" Paneli düzenlendi.
06 Şubat 2026
"Yaşayan Kent İmgesinin Kentsel Anlatı Kodları ile Araştırılması (Unarcode©)" temalı Proje Sonu Toplantısı, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.
29 Ocak 2026
Aralık 2025 Sayı: 99
20 Ocak 2026
Üniversitemizde, 28 Ocak Veri Koruma Günü vesilesiyle ?Kamuda Yapay Zekâ Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması? paneli gerçekleştirildi.
28 Ocak 2026
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), akademik kalitesini ve küresel etkisini dünya çapında tescillemeye devam ediyor.
28 Ocak 2026
Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi M. Reşit Tarakçıoğlu Salonu'nda, "Ar-Ge ve Yenilik Odağında 2025 Yılı Değerlendirme ve Gelecek Dönem Planlaması" Toplantısı gerçekleştirildi.
23 Ocak 2026
Kalite Komisyonumuz tarafından başlatılan ve KALPER (Kalite Personeli) adı verilen eğitim ve farkındalık programının birinci etabı tamamlandı.
19 Ocak 2026
Üniversitemiz, Türk Dünyası akademisi adına çok önemli yeri olan bu kuruluşa üye olmuştur.
16 Ocak 2026
Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenap SANCAR, MİDEKON Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi ve aynı zamanda MİDEKON Başkanlığı görevine atandı.
30 Aralık 2025
Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Araştırma Koordinatörü Doç. Dr. Burak BARUT, TÜBA Genç Akademi Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı.
29 Aralık 2025