haberler

Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz Uluslararasılaşma Ofisi öncülüğünde gerçekleştirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Toplantısı, 13 Aralık 2023 tarihi TSİ 15.00’te çevrim içi olarak düzenlendi.

Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejilerinin gündeme alındığı çevrim içi toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ercan KÖSE, Uluslararasılaşma Koordinatörü Doç. Dr. Özgür TÜFEKÇİ, Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörlüğü çalışma ekibi, Uluslararası Çalışma Grubu Üyeleri, Fakülte Dekanları ve Enstitü Müdürleri ile KTÜ Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi; Prof. Dr. Arthur BURNETT (Johns Hopkins Üniversitesi), Prof. Dr. Ayman S. MOSALLAM (Kaliforniya Üniversitesi), Prof. Dr. Atilla İNCECİK (Strathclyde Üniversitesi), Prof. Dr. Chi-Chang CHANG (Tayvan Chung Shan Medikal Üniversitesi), Prof. Dr. Asaf VAROL (Tennessee Üniversitesi), Prof. Dr. Mariusz STEPIEN (Silesian Teknoloji Üniversitesi), Prof. Dr. Germán F. de la FUENTE (Zaragoza Üniversitesi), Prof. Dr. Ayşe AYHAN (Hamamatsu Üniversitesi), Doç. Dr. Ervina Efzan Mhd NOOR (Multimedia Üniversitesi) ve Doç. Dr. Styliani LEFAKI (Aristotle Üniversitesi) de katılım gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın açılış konuşmasıyla başlayan çevrim içi toplantı, KTÜ Uluslararası Danışma Kurulu mensuplarının kendilerini tanıtması ve Prof. Dr. Chi-Chang CHANG’in bir önceki KTÜ ziyareti ve iş birliği çalışmaları hakkında bilgi veren sunumu ile devam etti.

Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Uluslararasılaşma Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ulaş Kutsi ÇEZİK’in moderasyonu ve bilgilendirici sunumu ile devam eden çevrim içi toplantıda; Uluslararası Danışma Kurulu Üyeleri için Üniversitemizin sahip olduğu fiziki ve akademik olanaklar, Üniversitemizin yıllar içerisindeki bilimsel ve akademik alanlarda sahip olduğu istatistiki verileri, Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejileri ve uluslararası üniversite sıralamalarındaki konumu hakkında bilgiler sunuldu.

Uluslararası Danışma Kurulu Üyeleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin özellikle patent alanında son yıllarda artarak devam eden gelişimine vurgu yaparak “Üniversite-Sanayi İş Birliği” fikrinin, üretim ve istihdam açısından önemine, disiplinler arası eğitim anlayışının benimsenmesinin, akademik başarı sürecine vereceği olası katkıya, uluslararası iş birliklerinin yanı sıra öğrenciler için düzenlenebilecek yaz okulu ve atölye çalışmaları gibi faaliyetlerin olumlu etkisine, eğitim-öğretim ortamında kültürel çeşitliliği artırmaya yönelik etkinliklerin gerekliliğine, özellikle lisansüstü programlarda İngilizce eğitim veren programların önemine ve araştırma merkezlerinin etkin olarak kullanılmasının, yapılan çalışmaların görünürlüğüne olan katkısına değinerek Üniversitemiz akademisyenleri ile tecrübe ve önerilerini paylaştı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Toplantısı, Uluslararası Danışma Kurulu Üyeleri ve Üniversitemiz akademisyenlerinin, uluslararasılaşma stratejileri üzerine istişarelerinin ardından katılımcıların her türlü akademik ve kültürel iş birliği için temennide bulunması ve Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın kapanış konuşması ile sona erdi.


15 Aralık 2023