haberler

İsrail Zulmü, ABD'deki Üniversiteleri de Ayağa Kaldırdı!

Filistin'de devam eden "İsrail Ordusu Katliamı" ABD'deki üniversiteleri ayağa kaldırdı. Öğrencilerin başlattığı protestoların dünya gündemine oturduğu görüldü.

İsrail ordusunun 200 günü aşkın süredir saldırılarını sürdürdüğü Filistin’de can kaybı, son 24 saatte 79 artarak 34 bin 262'ye yükseldi. Filistin'de yaşanan İsrail zulmüne karşı artan tepkiler ise ABD'deki üniversiteleri etkisi altına aldı. Ulusal Haber Ajansları tarafından aktarılan bilgilere göre; ABD Columbia Üniversitesi'nde yaşanan gerilim, Rektör Prof. Dr. Minouche SHAFİK'in istifasını isteyen çağrılara neden oldu.

“Sessiz Kalınmamalı!” Mesajı
ABD Meclisi Sözcüsü Mike JOHNSON yaptığı açıklamada, Columbia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. SHAFİK'in “zayıf liderlik” sergilediğini öne sürerek istifasını istedi. Johnson; üniversite yönetiminin, Filistin yanlısı protestolara etkin bir yanıt vermediğini ve krizi çözmek için yeterince çaba sarf etmediğini belirtti. Üniversite genelinde artan gerilim ve öğrenci aktivizmi, Filistin'deki durumla ilgili farkındalığı artırırken protestolar, üniversite yönetimlerinin de “Filistin” konusunda sessiz kalmaması gerektiğine işaret ediyor.

Orantısız Güç Kullanılıyor
Columbia Üniversitesi'nin yanı sıra Yale, New York Üniversitesi ve Harvard gibi birçok üniversitedeki protestocular eylemler nedeniyle gözaltına alınırken üniversiteler, protestoların önüne geçebilmek için “uzaktan eğitim”e geçiyor. Üniversite öğrencilerinin “barışçıl” eylemlerine, orantısız tepki verilerek Temel İnsan Hakları ve akademik özgürlüğe darbe vuruluyor.


25 Nisan 2024