haberler

İslam Sanatında Mimari ve Kültürel Miras Sempozyumu Düzenlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Tebriz İslam Sanatları Üniversitesi Görsel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde düzenlenen "Architectural and Cultural Haritage in İslamic Art" başlıklı uluslararası sempozyum, 8-9 Haziran 2023 tarihlerinde Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi TTM Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Sempozyumun genel koordinatörlüğünü Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aysun AYDIN SANCAROĞLU üstlendi.

Sempozyuma, alanında uzman 8 öğretim üyesi katılarak İslam Sanatları ve Kültürel Miras ana ekseninde, İslam sanatının mimari ve kültürel yönlerini ele aldı ve bu alanda yapılan araştırmaları paylaştı.

Uluslararası İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Tebriz İslam Sanatları Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Farhad AKHOUNDİ'nin katıldığı sempozyumun sonunda, iki üniversite arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Tebriz İslam Sanatları Üniversitesi arasında uluslararası protokol imzalandı.

İslam sanatı ve kültürel mirasının korunması, anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmeyi hedefleyen etkinlik, imzalanan uluslararası iş birliği protokolü ile iki üniversite arasında ortak projelerin ve akademik değişim programlarının gerçekleştirilmesine olanak sağlayarak İslam sanatının zengin mirasının daha geniş bir kitleye ulaşmasına katkıda bulunacak.

 


13 Haziran 2023