haberler

"I. Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi" Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 7-8 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen I. Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi, ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Sosyal Bilimler’ temasını ele aldı.

Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil RAKICI, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Kurtuluş BURUK, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaaddin YALÇINKAYA, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila DOĞAN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe KAKLIKKAYA ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Sosyal Bilimler alanındaki sorunları, farklı disiplinler çerçevesinde inceleyen lisansüstü öğrencilerini bir araya getirmek, bilimsel gelişmeler doğrultusunda bir tartışma platformu oluşturmak amacıyla düzenlenen kongrenin ilk gününde, Prof. Dr. Syeda Arzu WASTI tarafından öğrencilere yönelik ‘Kaliteli Yayın Yapmak’ konulu bir eğitim gerçekleştirildi. Kongrenin ikinci gününde ise hem Üniversitemiz hem de diğer üniversitelerden lisansüstü öğrencilerin çalışmalarıyla katıldıkları 9 bildirinin sunulduğu ve alanında uzman akademisyenlerce değerlendirilerek tartışıldığı 3 oturum gerçekleştirildi.


14 Aralık 2023