haberler

Filistin ve Tayvan'dan Bilim İnsanları, Rektörümüzü Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, 8. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi sebebiyle Üniversitemize gelen Filistin Kudüs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Motasem HAMDAN, Tayvan Chung Shan Medical University ve KTÜ Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Chi-Chang CHANG ve 8. IHMC Başkanı Prof. Dr. Sedat BOSTAN'ı makamında ağırladı.

Rektörümüzün, Prof. Dr. Motasem HAMDAN ile Kudüs ve Filistin hakkında konuştuğu ziyarette, Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI'nın önceki Kudüs ziyaretlerinden bahsedilerek iki üniversite arasında iş birliği sözleşmeleri yapılmasına karar verildi. Prof. Motasem HAMDAN ayrıca Rektörümüzü, Kudüs Üniversitesi'ne davet etti.

Ziyaretçilerden Tayvan Chung Shan Medical University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Chi-Chang CHANG ile Rektörümüz arasında yapılan görüşmede ise Prof. Dr. Chi-Chang CHANG, yapay zekâ temelli tıbbi çalışmalara odaklandıklarını ifade ederek Üniversitemizden araştırmacılara bu alanda destek olabileceklerini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Üniversitemiz bünyesinde bulunan İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) ile Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (METAM) imkanlarından Prof. Dr. Chi-Chang CHANG ve çalışma arkadaşlarının faydalanabileceğini iletti. Prof. Dr. Chi-Chang CHANG ayrıca Rektörümüzü, Eylül ayında İstanbul’da düzenlenecek olan konferansa davet etti. Prof. Dr. Chi-Chang CHANG, Medikal Karar Bilimleri Araştırma Merkezi hakkında bilgi vererek merkezin flamasını Rektörümüze hediye etti. Tıbbi İnformatik ve Tıp Teknolojileri konuları üzerinde durulan ziyarette, Üniversitemiz ile bu alan özelinde yapılabilecek iş birliği olanakları da ele alındı

Karşılıklı iyi niyet temennileri ve Rektörümüzün, misafirlerine hediye takdim etmesi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirilerek tamamlanan ziyaretin ardından heyet, Üniversitemiz Medikal Cihaz Tasarım ve Üretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek birçok alanda yürütülen bilimsel çalışma hakkında bilgi aldı.


09 Mayıs 2023